Facebook Pixel Επανάσταση! Εφευρέτης από το Κασμίρ κατασκεύασε drone για τη μεταφορά αίματος
| 2023-07-18 10:52:00

Επανάσταση! Εφευρέτης από το Κασμίρ κατασκεύασε drone για τη μεταφορά αίματος

Sportdog Team
Επανάσταση! Εφευρέτης από το Κασμίρ κατασκεύασε drone για τη μεταφορά αίματος

Εφεύρεση που έχει τη δυνατότητα να σώσει αμέτρητες ζωές και να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε περιοχές επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές και καταστροφές.

Ο Aban Habib είναι ένας οραματιστής εφευρέτης που αψήφησε τις πιθανότητες και χάραξε το όνομά του στην ιστορία σε έναν κόσμο όπου η απόσταση συχνά εμποδίζει την έγκαιρη ιατρική περίθαλψη.

Ο εφευρέτης από το Σριναγκάρ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ δηλαδή, κατασκεύασε μία εφεύρεση για να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα της έγκαιρης ιατρικής περίθαλψης σε μακρινές περιοχές. Τί έκανε λοιπόν; Δημιούργησε ένα εξαιρετικό drone που πετάει στους ουρανούς, μεταφέροντας επιδέξια αίμα που σώζει ζωές μεταξύ νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και φέρνοντας επανάσταση στη μεταφορά αίματος, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες πολιτείες της Ινδίας.

Μετά από χρόνια αφοσιωμένης δουλειάς, ο Aban εφηύρε μια εφεύρεση που έχει τη δυνατότητα να σώσει αμέτρητες ζωές και να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε περιοχές επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές και καταστροφές.

«Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2014, φούντωσε στο μυαλό μου η ιδέα της ανάπτυξης μιας λύσης για τη μεταφορά δειγμάτων αίματος και σακουλών μεταξύ νοσοκομείων», εξήγησε ο εφευρέτης.

Εδώ και μισή δεκαετία, ο Aban έχει αφοσιωθεί στην τελειοποίηση της τεχνολογίας του drone. Οι αρχικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Χιματσάλ Πραντές ήταν επιτυχείς, καθώς το drone συνέδεσε 20-25 δορυφορικά νοσοκομεία με το κύριο νοσοκομείο, καλύπτοντας αποστάσεις που ξεπερνούσαν τα 70 χιλιόμετρα. Το πείραμα με drone του Aban επεκτάθηκε επίσης σε διακρατικές συνδέσεις, συνδέοντας νοσοκομεία στη Σίμλα με το Τσαντιγκάρ. Η εντυπωσιακή ταχύτητα του drone των 80 χιλιομέτρων την ώρα εξασφαλίζει την ταχεία παράδοση κρίσιμων ιατρικών προμηθειών.

Παρά τις προκλήσεις, που αντιμετώπισε λόγω της περιορισμένης υποστήριξης από τη διοίκηση και των ρυθμιστικών περιορισμών, ο Aban ήταν απτόητος. Αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο του στο Himachal Pradesh πρώτα, συλλέγοντας δεδομένα και δείχνοντας τα οφέλη του πριν επεκτείνει τη χρήση του στην κοιλάδα του Κασμίρ. «Οι συνθήκες με ανάγκασαν να κάνω το ντεμπούτο του drone πρώτα στο Himachal, ώστε αφού αναλύσουμε τα οφέλη του να μπορούμε να το επαναλάβουμε και στο Κασμίρ», εξήγησε ο Aban, τονίζοντας την ανάγκη να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετώπισε.

Οι γεωγραφικές συνθήκες και των δύο κρατών παρουσιάζουν μοναδικές προκλήσεις στην παροχή έγκαιρων μεταγγίσεων αίματος σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Ο Aban το αναγνώρισε αυτό και εκμεταλλεύτηκε τον ελεύθερο χώρο στην ατμόσφαιρα. "Στην ατμόσφαιρα, έχουμε έναν ελεύθερο χώρο από τον οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Έχοντας αυτό το πράγμα στο μυαλό μου, εφηύρα αυτό το drone για να βοηθήσω τους άπορους", είπε. Ο Aban συνεργάστηκε και με εταιρικές οντότητες εκτός του Κασμίρ. Αυτές οι συνεργασίες παρείχαν πρόσθετη τεχνογνωσία και πόρους για την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας του drone.

"Για να λειτουργήσω την ίδια υπηρεσία στην κοιλάδα, χρειάζομαι οικονομική βοήθεια για να ξεκινήσω αυτήν την πρωτοβουλία. Στη συνέχεια, μπορούμε να την πάμε σε μια επιχείρηση που όχι μόνο θα σώσει ζωές αλλά θα δημιουργήσει και ευκαιρίες για τη νεολαία της κοιλάδας", ελπίζει ο Aban. Εκτός από τις τεχνολογικές του προσπάθειες, ο Aban έστειλε ένα εμπνευσμένο μήνυμα για τη νεολαία. "Το μήνυμά μου για τους νέους είναι να ακολουθούν το πάθος τους. Είναι μέσω της επιμονής και της αφοσίωσης που μπορούμε να επιφέρουμε ουσιαστική αλλαγή και να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο", συμβούλεψε.

Η εφεύρεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Aban υπόσχεται τεράστια επανάσταση στην προσβασιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθώς ο Aban προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική υποστήριξη και να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές προκλήσεις, ο πιθανός αντίκτυπος της τεχνολογίας του δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Με κάθε βήμα προς τα εμπρός, το Aban μας φέρνει πιο κοντά σε ένα μέλλον όπου οι ιατρικές προμήθειες που σώζουν ζωές μπορούν να φτάσουν ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές, προσφέροντας ελπίδα και ευκαιρία επιβίωσης για όσους έχουν απελπιστική ανάγκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags