Facebook Pixel Sportdog.gr | Υψηλά ποσοστά ανάπτυξης στο Κασμίρ μετά την άρση του άρθρου 370
| 2023-10-04 10:44:00

Υψηλά ποσοστά ανάπτυξης στο Κασμίρ μετά την άρση του άρθρου 370

Sportdog Team
Υψηλά ποσοστά ανάπτυξης στο Κασμίρ μετά την άρση του άρθρου 370

Η Ενωτική Επικράτεια του Τζαμού και Κασμίρ έχει ανακηρύξει και τα 6.650 χωριά της σε 285 τετράγωνα σε 20 περιοχές ως Μοντέλο ODF Plus.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Amit Shah δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Κασμίρ έχει επιτύχει νέα ύψη στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη μετά την κατάργηση του Άρθρου 370 υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Narendra Modi.

"Τα θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Τζαμού και Κασμίρ για την επίτευξη του καθεστώτος ODF Plus 100%. Μετά την κατάργηση του Άρθρου 370 υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Narendra Modi, η περιοχή έχει επιτύχει νέα ύψη στην ανάπτυξη ανέφερε ο Shah στο 'Χ', πρώην Twitter.

"Τα προγράμματα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Ένωσης επεκτείνονται τώρα απρόσκοπτα σε κάθε γωνιά της περιοχής. Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα και όσοι ζουν στο Κασμίρ έχουν βιώσει τη μεταμόρφωση της περιοχής. Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα."

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Αντικυβερνήτης του Τζαμού και του Κασμίρ, Manoj Sinha, ανάρτησε στο «X», δηλώνοντας «Υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Narendra Modi, το 100% των χωριών J & K UT έχουν αποκτήσει το καθεστώς ODF Plus στην κατηγορία «Model» υπό το Swachh Bharat Αποστολή (Grameen) φάση-ΙΙ. Αυτό το επίτευγμα υπογραμμίζει τις συντονισμένες προσπάθειες όλων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Το Υπουργείο Ενώσεων του Jal Shakti σε μια δήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι η Ενωτική Επικράτεια του Τζαμού και Κασμίρ έχει ανακηρύξει και τα 6.650 χωριά της σε 285 τετράγωνα σε 20 περιοχές ως Μοντέλο ODF Plus.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η επίτευξη του μοντέλου ODF Plus για όλα τα χωριά στο Κασμίρ είναι ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς προχωρά πέρα ​​από την κατασκευή και τη χρήση τουαλετών προς την καθαριότητα με τη διαχείριση του γκρίζου νερού και των στερεών αποβλήτων σε κάθε χωριό.

"Για να πετύχει ένα χωριό το καθεστώς του μοντέλου ODF Plus, απαιτείται να περάσει από τρία στάδια του ODF Plus, δηλαδή Aspiring, Rising και Model. Όταν ένα χωριό επιτυγχάνει μια κατάσταση όπου είναι οπτικά καθαρό με ελάχιστα σκουπίδια και στάσιμα νερά. Εκτός από τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων (SLWM) και τις δραστηριότητες δημιουργίας επαρκούς ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα, δηλώνεται ως ODF plus Model», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνοντας ότι η βιωσιμότητα στο ODF Plus δεν είναι ένα μόνο επίτευγμα αλλά ένα συνεχές ταξίδι, η δήλωση ανέφερε περαιτέρω ότι απαιτεί μια πολυδιάστατη προσέγγιση που περιλαμβάνει ανάπτυξη υποδομών, αλλαγή συμπεριφοράς, δέσμευση της κοινότητας, οικονομική βιωσιμότητα, ενσωμάτωση τεχνολογίας και πολλά άλλα.

«Ασπαζόμενοι αυτές τις αρχές, το Κασμίρ όχι μόνο μπορεί να διατηρήσει την κατάστασή της ODF Plus Model αλλά και να τη διατηρήσει για τις επόμενες γενιές, διασφαλίζοντας ένα καθαρότερο, υγιέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags