Facebook Pixel Κασμίρ με ονομασία προέλευσης… προϊόντος
| 2023-10-28 17:59:00

Κασμίρ με ονομασία προέλευσης… προϊόντος

Sportdog Team
Κασμίρ με ονομασία προέλευσης… προϊόντος

Χάρη στο πρόγραμμα «District as Export Hub Scheme» του Τζαμού και Κασμίρ, η κυβέρνηση ενθαρρύνει κάθε περιφέρεια να αποκτήσει διεθνές όνομα και φήμη.

Στο Τζαμού και Κασμίρ θα αναγνωρίζεται πλέον από ένα ειδικό προϊόν που παράγει και εξάγει.

Χάρη στο πρόγραμμα «District as Export Hub Scheme» του Τζαμού και Κασμίρ, η κυβέρνηση ενθαρρύνει κάθε περιφέρεια να αποκτήσει διεθνές όνομα και φήμη.

Από τις νυχτερίδες κρίκετ του Anantnag έως το κόκκινο ρύζι της Kupwara, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος έχει εντοπίσει περισσότερα από 75 προϊόντα που παράγονται ή κατασκευάζονται σε 20 περιοχές του Τζαμού και του Κασμίρ, τα οποία έχουν τεράστια ζήτηση στη διεθνή αγορά.

 Σύμφωνα με τον κατάλογο των προϊόντων που εντάσσει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, η κυβέρνηση σκέφτεται να εντάξει γεωργικά, κηπευτικά, βιοτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος εξαγωγών.

 Για παράδειγμα, η Anantnag, η οποία είναι γνωστή για τις νυχτερίδες κρίκετ, τα καρύδια, το Mushkbudji, το μέλι, τα κόκκινα τσίλι και τα ψάρια πέστροφας θα εξάγει αυτά τα προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος District ως Export Hub.

Ομοίως, οι Kani Shawl, Sozni και Crewel από την περιοχή Budgam έχουν επιλεγεί για να προωθηθούν προς εξαγωγή στο πλαίσιο του προγράμματος εξαγωγικού κόμβου της Περιφέρειας.

Η κυβέρνηση προτίμησε επίσης το κόκκινο ρύζι και τα καρύδια της Kupwara να εξάγονται και να ενταχθούν από την Kupwara στο πλαίσιο του καθεστώτος.

Από την περιοχή Ganderbal, ιτιά λυγαριάς, ψάρια πέστροφας και σάλια Kani έχουν στρατολογηθεί για να προωθηθούν στο πλαίσιο του District ως Export Hub Scheme.

Η διοίκηση έχει επιστρατεύσει μαύρο κύμινο, μέλι, ψάρια πέστροφας και σάλια με βάση το creel από την Bandipora, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες για εξαγωγές σε άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος District as Export Hub, οι Pulwama και Shopian, οι οποίες είναι γνωστές για τα προϊόντα μήλου και σαφράν, αντίστοιχα, θα διέθεταν αυτά τα δύο προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.

Τουλάχιστον έντεκα προϊόντα από το Srinagar -όπως χάλκινα σκεύη, ξυλόγλυπτα από καρυδιά, μετάξι, μέλι, μεταξωτά χαλιά, φράουλες, δέρμα βελονιού με αλυσίδα, πασμίνες, είδη αρτοποιίας, σάλια kani και χάρτινες μηχανές- έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια ως Εξαγωγικό Κέντρο Σχέδιο που θα προωθηθεί διεθνώς.

Πολλά είδη από το τμήμα Jammu έχουν επίσης προστεθεί στη λίστα σύμφωνα με το σχέδιο, όπως μέλι, τουρσιά, καρύδια, μπαμπού, μανιτάρια, ρύζι Basmati και Rajmah.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι ο Οργανισμός Προώθησης Εμπορίου Τζαμού και Κασμίρ έχει διαμορφώσει ένα μοντέλο για να κάνει κάθε περιοχή εξαγωγικό κόμβο.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εργάζεται για την εμπορία αυτών των προϊόντων, τα οποία έχουν τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους τεχνίτες, τους καλλιεργητές και τους κατασκευαστές από κάθε περιοχή να αναβαθμίσουν την παραγωγή τους διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα», είπε.

ΠΗΓΗ: thekashmirmonitor.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags