Facebook Pixel Καταλύτης για τις αγορές η επανεκλογή Μόντι στην Ινδία
| 2023-11-08 11:47:00

Καταλύτης για τις αγορές η επανεκλογή Μόντι στην Ινδία

του Γεωπόλδου
Καταλύτης για τις αγορές η επανεκλογή Μόντι στην Ινδία

Οι καθαρές εισροές για το έτος έως τον Οκτώβριο σε ETF που εστιάζονται στην Ινδία έφθασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι εισροές σε χρηματιστήρια που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο (ETF) που παρακολουθούν τις ινδικές μετοχές ορίστηκαν για την καλύτερη χρονιά που έχει καταγραφεί, καθώς η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ο αυξανόμενος πληθυσμός προσέλκυσαν επενδυτές που αναζητούσαν μια εναλλακτική λύση στην Κίνα.

Οι καθαρές εισροές για το έτος έως τον Οκτώβριο σε ETF που εστιάζονται στην Ινδία έφθασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο από τις καθαρές εισροές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2014, τη χρονιά που οι καθαρές αγορές σε ETF που συνδέονται με την Ινδία κορυφώθηκαν.

«Η Ινδία βρίσκεται ακόμα σε αυτά τα πρώτα στάδια (ανάπτυξης), ώστε να μπορείτε να οδηγείτε αυτό το παροιμιώδες τρένο προς τη δυναμική των υποδομών για 10 ή 20 χρόνια», δήλωσε ο Jeff Weniger, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στη WisdomTree Asset Management.

«Διασχίζει και τους δύο κόσμους, όπου έχεις μια αγγλόφωνη δημοκρατία και είναι τεράστια».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η οικονομία της Ινδίας είναι πιθανό να επεκταθεί με ρυθμό 6,3% για το τρέχον οικονομικό έτος και το επόμενο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ανάπτυξη 7,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Ιούνιο.

Ο δείκτης NSE Nifty 50 της Ινδίας (.NSEI) έχει σημειώσει άνοδο 7,2% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την άνοδο 1,3% του δείκτη μετοχών MSCI αναδυόμενων αγορών (.MSCIEF) και το κέρδος 13,5% του αμερικανικού δείκτη αναφοράς S&P 500 (.SPX) .

Μεταξύ των εισηγμένων στις ΗΠΑ ETF της Ινδίας, το iShares MSCI India Small-Cap ETF , με καθαρό ενεργητικό 468,39 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία της Lipper, έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας αύξηση 22,6%.

Εν τω μεταξύ, οι καθαρές εισροές φέτος κυριαρχήθηκαν από το ETF WisdomTree India Earnings 1,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το ETF iShares MSCI India 5,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Weniger είπε ότι τα ινδικά κεφάλαια επωφελήθηκαν επίσης από τα σχέδια της JPMorgan (JPM.N) να συμπεριλάβει τα τοπικά ομόλογα της χώρας στον ευρέως παρακολουθούμενο δείκτη χρέους των αναδυόμενων αγορών , μια κίνηση που θα μπορούσε να αποφέρει εισροές αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Ινδή υπουργό Οικονομικών Nirmala Sitharaman.

Οι επενδυτές προσπαθούν επίσης να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους στις αναδυόμενες αγορές εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και τις εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ. Ο δείκτης CSI300 blue-chip της Κίνας (.CSI300) έχει υποχωρήσει 6,2% από έτος μέχρι σήμερα.

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν το κατασκευαστικό τους αποτύπωμα ως μέρος της στρατηγικής τους "Κίνα+1" και ένας από τους δικαιούχους σίγουρα θα είναι η Ινδία, δήλωσε ο Sammy Suzuki, επικεφαλής μετοχών αναδυόμενων αγορών στην AllianceBernstein.

Τα ETF που συνδέονται με την Ινδία κατέγραψαν καθαρές αγορές 753 εκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με την Morningstar Direct. Αντίθετα, τα διαφοροποιημένα αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών σημείωσαν εκροές 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εισροές σε ETF που συνδέονται με την Ινδία βοηθήθηκαν επίσης από τη συνολική κατεύθυνση των ETF να γίνουν πιο στοχευμένες, σύμφωνα με τον Hector McNeil, συν-CEO και ιδρυτή της HANetf.

Δύο νέα ETF με επίκεντρο την Ινδία, τα οποία διαχειρίζονται ενεργά, έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής φέτος, ανεβάζοντας το σύνολο των αμερικανικών κεφαλαίων που παρακολουθούν την Ινδία σε 15.

«Πιστεύουμε ότι η Ινδία είναι μια αναποτελεσματική αγορά από παθητική προοπτική και επίσης εκεί όπου πιστεύουμε ότι είναι πιθανώς οι ισχυρότερες δομικές και κυκλικές ευκαιρίες», δήλωσε ο Malcolm Dorson, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επικεφαλής στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην Global X.

Μια πιθανή επανεκλογή του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις εκλογές του επόμενου έτους θα μπορούσε επίσης να είναι καταλύτης της αγοράς, είπε ο Ντόρσον.

ΠΗΓΗ: Reuters.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags