Facebook Pixel Εισροές 1,5 δις δολαρίων στην Ινδία
| 2023-11-17 10:17:00

Εισροές 1,5 δις δολαρίων στην Ινδία

Sportdog Team
Εισροές 1,5 δις δολαρίων στην Ινδία

Πολύ δημοφιλείς οι ινδικές μετοχές στους ξένους επενδυτές.

Ο πάροχος δείκτη MSCI αύξησε το βάρος της Ινδίας στον δείκτη Global Standard (Αναδυόμενες Αγορές) στο 16,3% από 15,9% την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει τη ροή ξένων κεφαλαίων μετά από μια διετή ανάπαυση.

Αυτό σηματοδοτεί «μια σημαντική αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια, σχεδόν διπλασιάζοντας το βάρος του», σύμφωνα με σημείωμα της Nuvama Alternative & Quantitative Research.

Οι ξένοι επενδυτές χαρτοφυλακίου (FPI), οι οποίοι γενικά χρησιμοποιούν τους δείκτες MSCI ως μετρητή για την κατανομή των παθητικών ροών τους, έχουν ήδη αγοράσει ινδικές μετοχές αξίας 1.217,05 δισεκατομμυρίων ρουπιών (14,64 δισεκατομμύρια δολάρια) φέτος.

Πώλησαν ινδικές μετοχές αξίας 1.400,10 δισεκατομμυρίων ρουπιών και 376,32 δισεκατομμυρίων ρουπιών σε καθαρή βάση το οικονομικό 2022 και το 2023, αντίστοιχα.

Η Ινδία, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαρύτητα στον δείκτη μετά το σχεδόν 30% της Κίνας, θα μπορούσε να λάβει εισροές έως και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η έκεθση της χρηματιστηριακής εταιρείας.

«Η αύξηση της βαρύτητας της Ινδίας είναι καλή όσον αφορά το να πάρει η Ινδία το μερίδιο που δικαιούται στις συνολικές ροές κεφαλαίων», δήλωσε ο Rajeev Thakkar, επικεφαλής επενδύσεων και διευθυντής στο Αμοιβαίο Κεφάλαιο PPFAS.

Η MSCI πρόσθεσε εννέα ινδικές μετοχές στον δείκτη, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας Tata Motors (TAMO.NS) , της κατασκευάστριας καλωδίων Polycab India (POLC.NS) , της εταιρείας ακινήτων Macrotech Developers (MACE.NS) , της IndusInd Bank (INBK.NS) και της Paytm- γονέας One 97 Communications (PAYT.NS) .

Οι συμπεριλήψεις θα ανεβάσουν τον αριθμό των μετοχών της χώρας στον δείκτη στο 131, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από το κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου. Δεν διαγράφηκαν ινδικές μετοχές για να προσαρμοστούν στις νέες προσθήκες.

Η IndusInd Bank (INBK.NS) , η Suzlon Energy (SUZL.NS) , η Persistent Systems (PERS.NS) και η APL Apollo Tubes (APLA.NS) θα λάβουν μέγιστες εισροές 355 εκατ. $, 289 εκατ. $, 255 εκατ. $ και 228 εκατ. $. μετά την ένταξη, ανέφερε η Nuvama Alternative & Quantitative Research.

(1$ = 83.1080 ινδικές ρουπίες)

ΠΗΓΗ: Reuters.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags