Η Βίκυ Πρωτογεράκη, η οποία είναι μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, μίλησε στη Super Κατερίνα και στη Μένια Κούκου για τις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού και την αναβολή της έφεσης.

«Καλά τον είδα δόξα τω Θεώ. Έχει να πει πολλά μετά το δικαστήριο. Αν γινόταν το Εφετείο, θα έλεγα ότι είπα την προηγούμενη φορά κι ότι ξέρω για τον Πέτρο. Τον ήξερα από μικρή και δεν έχει δώσει δείγματα ανθρώπου που θα βίαζε μία κοπέλα -να φλέρταρε ναι- και θεωρώ ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν για να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Στο πρωτόδικο έχει αθωωθεί ευτυχώς για τον υποτιθέμενο βιασμό και για τις απόπειρες είχα πει ότι δεν υπήρχε απόπειρα γιατί οι κοπέλες, οι οποίες είπανε ότι προσπάθησαν να τις βιάσει, ανέφεραν ότι από μόνες τους έφυγαν. Αυτός τις είπε φύγετε και δεν υπήρξε κάποιος εξωτερικός παράγοντας που να εμποδίσει την πράξη» ανέφερε η Βίκυ Πρωτογεράκη και πρόσθεσε:

«Εφόσον η δικαιοσύνη είναι αντικειμενική, θα αθωωθεί. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν έξαλλος γιατί ένας συνάδελφός μας βγήκε και είπε για τον ίδιο διάφορα, ενώ δεν έχουν συνεργαστεί και δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Ο Πέτρος παρακολουθεί όσα τον αφορούν. Έχω πολύ καιρό να μιλήσω με τον Πέτρο και τη σύζυγό του γιατί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Σκεφτόμουν το πόσο κακό του έχουν κάνει. Αυτό το παιδί που ήταν ταλαντούχο κι ό,τι έκανε το έκανε με την αξία του. Ας μην ανοίξουμε το στόμα μας να πούμε τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο. Μη ζητάμε εξιλαστήρια θύματα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει να προσφέρει πολλά και δεν ξέρω ποια είναι η διάθεσή του.»

"Στημένη η υπόθεση με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Κινδυνεύει η ζωή μου αν μιλήσω"

Στη συνέχεια, μιλώντας στο OPEN μεταξύ άλλων τόνισε: «Γνωρίζω από που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δυστυχώς θεωρώ ότι ήταν στημένο για να τον καταστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Πρωτογεράκη και συνέχισε «Φοβάμαι πως αν αποκαλύψω όλα όσα γνωρίζω για την υπόθεση Φιλιππίδη, θα κινδυνεύσει η σωματική μου ακεραιότητα».

 

Δημήτρης Αρβανίτης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Για να πάρει δεύτερη ευκαιρία, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του»

Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Αρβανίτης. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο σκηνοθέτης μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην αρχή ο Δημήτρης Αρβανίτης είπε: «Ένας άνθρωπος ο οποίος στιγματίστηκε, όπως είναι ο Φιλιππίδης και πιστεύω ότι είχε άδικο, πρώτα απ’ όλα έκανε το μεγάλο λάθος να μην ζητήσει συγγνώμη. Όταν δεν ζητάς συγγνώμη, είσαι αιώνια καταδικασμένος! Αυτό είναι έλλειψη παραδοχής και επομένως τι; Ότι την άλλη μέρα το πρωί ένας τέτοιος άνθρωπος, που δεν παραδέχεται το σφάλμα του, θα ξανακάνει τα ίδια».

Ακόμα, ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε ότι: «Ενώ έχει καταστρέψει την ζωή του και έχει καταστραφεί σαν ηθοποιός, δεν έχει γυρίσει να ζητήσει το αυτονόητο, συγγνώμη στα θύματά του. Δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είτε είχαν συμβεί, είτε όχι, γιατί δεν τον έχω σε ένα μέρος που λέγεται εκτίμηση! Πριν από τα γεγονότα».

«Μετά τα γεγονότα και εφόσον δεν τον έχω ακούσει να ζητήσει συγγνώμη, φυσικά και όχι! Για να πάρει δεύτερη ευκαιρία ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρέπει πρώτα να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του. Αν δεν το κάνει, μία δεύτερη ευκαιρία, θα είναι μία δεύτερη παραδοχή της κοινωνίας ότι επιτρέπουμε να ξαναγίνουν τα ίδια», εξήγησε.