Facebook Pixel Η κρίση μπορεί τελικά να την βγάλει κερδισμένη
| 2012-02-24 17:28:00

Η κρίση μπορεί τελικά να την βγάλει κερδισμένη

Η κρίση μπορεί τελικά να την βγάλει κερδισμένη

Τελικά αυτή η περιπέτεια που ταλαιπωρεί την ΑΕΚ μπορεί να τη βγάλει πολλαπλά κερδισμένη. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

H AEK κατόρθωσε να πάρει την παράταση που χρειαζόταν κι έτσι έχει τώρα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να βάλει το νερό στο αυλάκι για την ροή των οικονομικών της. Και συν τοις άλλοις έρχεται η είδηση πως ο Πόλυς Χατζηιωάννου σκοπεύει να βάλει κι άλλο ζεστό χρήμα στα ταμεία για να συνθέσει ένα σκηνικό αισιοδοξίας για τον «δικέφαλο».

Η «Ένωση» κέρδισε παράταση ζωής για έναν μήνα σήμερα, μα θα πρέπει να είναι συνεπής όχι μόνο μέσα σε αυτό το διάστημα, αλλά και στη συνέχεια. Κι αυτό διότι η ΠΑΕ θα βρίσκεται συνέχεια κάτω από το μικροσκόπιο της ΟΥΕΦΑ και δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της ούτε σεντ. Για να συμβεί κάτι τέτοιο το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν μόνο άμεσα τα λεφτά για να μπορέσει να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση. Αλλά και να υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να μπορεί να είναι βιώσιμη δίχως να χρειάζεται συνεχώς αυτές τις ενέσεις.

Για μένα το ζήτημα δεν είναι απλά να βάλουν το χέρι τώρα στην τσέπη οι νυν και πρώην μέτοχοι. Αλλά να μπορεί η ΑΕΚ με βάση ένα βιώσιμο και εφικτό σχέδιο να καταφέρει να σταθεροποιηθεί. Για ένα πράγμα, ωστόσο, είμαι βέβαιος. Ότι μέσα απ’ αυτή την ιστορία, η ΑΕΚ θα βγει πιο ενωμένη από ποτέ και όλοι όσοι αγαπάνε αυτή την ομάδα θα είναι πιο ώριμοι.

Ο σπαραγμός και η φαγωμάρα ταλαιπώρησαν αρκετά αυτή την ομάδα. Δυστυχώς από το 1996 και μετά ο σύλλογος βρίσκεται σε μια κατάσταση εμφυλίου και πάνω απ' όλους τους άλλους παράγοντες, αυτός είναι ο βασικότερος που θεωρώ πως την οδήγησε σε λάθος μονοπάτια. Πιστεύω πως και ο Νικολαΐδης δεν έχει καμία σχέση στην κοσμοθεωρία του, από τον άνθρωπο που ήταν στη διοίκηση την τετραετία 04-08. Και η ΟRIGINAL, όμως, θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την αυτοκριτική για τις επιλογές της. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι από τις κινήσεις της, που θεωρώ πως -τις τελευταίες ώρες ειδικά- είναι επιτέλους προς την σωστή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή ασφαλώς πρέπει να μιλήσει το χρήμα και αυτό θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για το μέλλον της ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτή η συνάντηση-σταθμός εν μέσω τρικυμίας μαζί με τις σημερινές εξελίξεις ήταν μια ιδανική αρχή για να μπορέσει η Ένωση ν' ανατρέψει το δυσμενές σκηνικό γι' αυτήν. Ειδικά για τη συνάντηση Ντέμη-ΟRIGINAL θεωρώ πως στο μέλλον θα καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι για να υπάρξει τέλος σε μια κατάσταση νοσηρή και διχαστική. Κι αυτό στο μέλλον θαρρώ πως θα είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό με την οικονομική εξυγίανση της ΑΕΚ…

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags