Facebook Pixel Ομπράντοβιτς και Ιτούδης συμφωνούν ότι... διαφωνούν
| 2012-03-07 00:10:00

Ομπράντοβιτς και Ιτούδης συμφωνούν ότι... διαφωνούν

Ομπράντοβιτς και Ιτούδης συμφωνούν ότι... διαφωνούν

Είπαν ο ένας τον άλλον "ξεροκέφαλο", επέμειναν ότι η συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί με... μπουνιές στην άκρη του πάγκου, ντρίμπλαραν κάτω από τα πόδια με την ίδια ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις απορίες για το μέλλον τους στον Παναθηναϊκό και έκαναν την πλάκα τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι ο Δημήτρης Ιτούδης για δύο ώρες κάθισαν μπροστά από την οθόνη (τις οθόνες δηλαδή) και οι αναγνώστες αφού τους ανέκριναν, είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν.
 

Ο Ομπράντοβιτς, μαζεμένος στην καρέκλα του, δεν έχανε την ευκαιρία να κάνει χιούμορ. Ουσιαστικά έπαιρνε το βλοσυρό του ύφος μόνο όταν οι ερωτήσεις αφορούσαν τις άμεσες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού (όπως το φάιναλ-φορ) ή το τι θα γίνει το καλοκαίρι.

Το ίδιο κι ο Ιτούδης, ο οποίος είχε τον... all-around ρόλο της υπόθεσης: απαντούσε στις ερωτήσεις που τον αφορούσαν, έψαχνε τις οθόνες, κοιτούσε τα tweets κι έκανε μετάφραση στον "Ζοτς", παρότι αυτός φάνηκε τις περισσότερες να πιάνει αμέσως το νόημα πριν ακούσει τα... σέρβικά.

Ο απολογισμός; Οι 14.000 αναγνώστες έστειλαν 2.200 ερωτήσεις μόνο στο chat, ενώ το #obradovic, παρότι δεν έγινε World Trending Topic στο Twitter, δέχτηκε εκατοντάδες αναφορές. Και το τεχνικό τιμ δεν αρνήθηκε να απαντήσει ούτε μια. Είτε ήταν προσωπική, είτε ιδιαίτερη.

Ο Σπανούλης, ο Άρης και το μέλλον...

"Δεν θα χαιρετούσα τον Σπανούλη" απάντησε κοφτά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έδωσε κι άλλες άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Χαρακτήρισε την ομάδα του 2009 ως την καλύτερη του Παναθηναϊκού, έχρισε τον Μάικ Μπατίστ τον κορυφαίο Αμερικανό που είχε ποτέ (αναρωτήθηκε μάλιστα μετά αν είναι όντως... Αμερικανός), ενώ ακόμη αποκάλυψε ότι το 1999 -πριν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό- είχε δεχτεί κρούση από την ομάδα του Άρη κι ότι συνολικά έχει απορρίψει οκτώ προτάσεις να αναλάβει κάποια εθνική ομάδα.

Πολλές από τις ερωτήσεις αφορούσαν το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. "Δεν εξαρτάται από μένα" απάντησε ο Σέρβος προπονητής, που υπογράμμισε πως "όποια κι αν είναι η απόφαση της οικογένειας, θα τη σεβαστώ απόλυτα. Θα ήθελα, όμως, να τη γνωρίζω όσο το δυνατόν πιο νωρίς". Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι "θέλει και μπορεί" να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, αρκεί οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν το καλοκαίρι πραγματικά να τον κάνουν "να θέλει και να μπορεί". Έτσι τουλάχιστον το κατάλαβα.

Ο "Ζοτς" μίλησε ακόμη για το ΝΒΑ ("αναγκάζομαι να δω λόγω του γιού μου. Ο Τζώρτζε ξέρει όλους τους παίκτες, ενώ εγώ τους μισούς"), αλλά δήλωσε πως το καλοκαίρι αντί να τρέχει στο Λας Βέγκας προτιμάει να ακούει τα... πνευστά στην Γκούτσα. "

Γνωρίστηκαν πρώτη φορά το 1993 και συνεργάζονται καθημερινά από το 1999, είναι φίλοι και κουμπάροι. "Αυτό έλεγα μόλις" προλάβαινε ο Ιτούδης τον Ομπράντοβιτς σε πολλές κοινές τους απαντήσεις. Ήταν φανερή η εξαιρετική μεταξύ τους χημεία, που γινόταν ακόμη πιο πειστική μέσα από τους... καυγάδες τους.

Ο "Ζοτς"... έκραξε τον assistant coach του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι δέχεται συχνά τηλεφωνήματα από την κουμπάρα του για να του πει να "σταματήσει να βλέπει τόσο πολύ μπάσκετ", ενώ υπογράμμισαν 2-3 φορές ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξουν να παίζουν... μπουνιές στον πάγκο. Πως θα περιέγραφε ο ένας τον άλλον με μια λέξη; "Ξεροκέφαλος..." είπε στα ελληνικά ο Ομπράντοβιτς. "Ήξερα ότι θα απαντήσει αυτό. Κι εγώ το ίδιο θα πω: ξεροκέφαλος" απάντησε ο Ιτούδης. "Γιατί δεν είσαι ειλικρινής. "Δεν μου το έχεις ξαναπεί ποτέ αυτό" συνέχισε ο Σέρβος.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισαν ότι όσο είναι κλειστές οι πόρτες μπορεί να διαφωνούν για ώρες, μέχρι να βγουν από τη προπονητική σύσκεψη για να καταλήξουν σε μια αδιαίρετη σκέψη. "Η δουλειά μου είναι να προβληματίζω τον Ζέλικο με αυτά που του λέω" εξήγησε ο Ιτούδης για την αποδοτική διαδικασία της διαφωνίας και του διαλόγου.

Κάτι Όπως έγινε άλλωστε και στην ερώτηση "ποιο είναι το πιο ξεχωριστό σας φάιναλ-φορ"... Ο Ιτούδης απάντησε το "πρώτο μου" εννοώντας αυτό του 2000 στη Θεσσαλονίκη. Προς στιγμήν ο Ομπράντοβιτς έδειχνε να ταυτίζεται. "Για μένα είναι αυτός της Κωνσταντινούπολης". Δεν εννοούσε, όμως, το πρώτο του -το μακρινό 1992- αλλά αυτό που θα γίνει σε δύο μήνες.

Και συμφώνησαν.

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags