Facebook Pixel Το κρυφό όνειρο του Βρύζα…
| 2012-04-10 20:59:00

Το κρυφό όνειρο του Βρύζα…

Το κρυφό όνειρο του Βρύζα…

Το πρωτάθλημα της Super League βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες απαξίωσης και αδιαφορίας από την πλειοψηφία των φιλάθλων. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και η χαμηλή ποιότητα θεάματος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που απωθεί τους ποδοσφαιρόφιλους και πλήττει την ελκυστικότητα του προϊόντος.

Ωστόσο, η κρίση δε δημιουργεί μόνο «συναίσθημα παραίτησης» αλλά προσφέρει ταυτόχρονα ευκαιρίες στις ομάδες που μπορούν να εκμεταλλευτούν την αρνητική συγκυρία.

Το timing δείχνει…ΠΑΟΚ
Η πρωτοφανής διοικητική / οικονομική αστάθεια στον Παναθηναϊκό και η επικείμενη αποχώρηση Φερέιρα δεν επιτρέπουν στο αγωνιστικό τμήμα να εστιάσει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Η έξοδος στο Champions League δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τους πράσινους, καθώς γνωρίζουν ότι σε περίπτωση συμμετοχής στα προκριματικά επιβάλλεται να ξεκινήσουν νωρίς τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς διακινδυνεύοντας μία παταγώδη αποτυχία (λόγω ανετοιμότητας). Επομένως, οι νίκες στα playoffs θα αποτελέσουν στόχο αλλά όχι εμμονή.

Ο κιτρινόμαυρος συνδιεκδικητής αντιμετωπίζει πολλαπλάσια προβλήματα και δε διαθέτει επαρκές roster για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Προτεραιότητα για την Ένωση είναι η διασφάλιση διοικητικής σταθερότητας και η εισροή κεφαλαίων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η εξυπηρέτηση υποχρεώσεων προς τρίτους, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Η προγραμματισμένη μείωση budget προοιωνίζει περαιτέρω μείωση ανταγωνιστικότητας και ελαχιστοποιεί εκ προοιμίου τις ελπίδες για «σοβαρή συμμετοχή» στα προκριματικά. Ως εκ τούτου, οι αμέτοχοι δεν επιδιώκουν σθεναρά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα playoffs.

Ο Ατρόμητος έχει πετύχει τους στόχους του και δεν έχει όνειρο τη συμμετοχή στο Champions League διότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δε διαθέτει το…ειδικό βάρος. Ο Σπανός γνωρίζει ότι ενδεχόμενη κατάκτηση της πρώτης θέσης στα playoffs θα δημιουργήσει πρόβλημα στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και δε σκοπεύει να διαταράξει την ηρεμία του συλλόγου με υποχρεώσεις που δε μπορεί να εκπληρώσει.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags