Facebook Pixel Όταν οι γονείς στέλνουν το παιδί τους στο ποδόσφαιρο
| 2012-04-12 22:06:00

Όταν οι γονείς στέλνουν το παιδί τους στο ποδόσφαιρο

Όταν οι γονείς στέλνουν το παιδί τους στο ποδόσφαιρο

Ποιος αμφισβητεί ότι το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς των σπόρ».Νομίζω σπάνια ένα άθλημα έχει τόσο μεγάλη απήχηση σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κοινωνικό φαινόμενο χαρακτηρίστηκε από ψυχολόγους και φυσικά δεν έχουν άδικο.

Έχετε σκεφτεί πόσες οικογένειες επιβιώνουν με έσοδα που προέρχονται από το ποδόσφαιρο;


Εκτός των πρωταγωνιστών ,που είναι οι ποδοσφαιριστές ,σας θυμίζω το ιατρικό τiμ, τους φροντιστές, τους γυμναστές που εμπλέκονται άμεσα με τις ομάδες.


Υπάρχουν επίσης και οι δορυφόροι που έχουν σχέση με τις ομάδες ,όπως είναι τα πρακτορεία ταξιδιών, τα κυλικεία στα γήπεδα με απίστευτα κέρδη, οι φύλακες των γηπέδων, η ασφάλεια του γηπέδου και άλλα που μπορούμε να μιλάμε πολλές ώρες.


Από το ποδόσφαιρο έχει τρομακτικά κέρδη το κράτος και εξηγώ. Προγνωστικά αγώνων, στοίχημα, αναμεταδόσεις αγώνων.


Πέρα όμως από τα τεράστια κεφάλαια που διακινούνται στον χώρο αυτό, το ποδόσφαιρο σου προσφέρει απλόχερα και ανέξοδα ,την αναγνωρισιμότητα. Αυτό το αγαθό, που σε γνωρίζει ο κόσμος, είναι τρομερό να το αποκτάς χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Να ασχολείται ο Τύπος μαζί σου, να κάνεις δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε., όταν άλλοι δίνουν τα πάντα, και το εννοώ αυτό, για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας.


Ίσως αναρωτιέστε για τον τίτλο αυτού του κειμένου και που κολλάει με τα προηγούμενα. Και όμως.

Όταν οι γονείς νομίζουν ότι το παιδί τους έχει τις ικανότητες να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο ,να γίνει δηλαδή γνωστός, και δίπλα σε αυτόν και οι ίδιοι, τότε αρχίζουν έναν αγώνα δρόμου γνωριμιών ,με κάθε απίστευτο άτομο του χώρου ,συζητούν με όλους τους μάνατζερ που είναι πρόθυμοι να το πάνε το καμάρι τους σε μεγάλη ομάδα, φυσικά με το αζημίωτο.


Ο έμπορος έχει την δυνατότητα να βοηθήσει το παιδί του στην επαγγελματική του καριέρα, το ίδιο και ο γιατρός και ο δικηγόρος. Τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και γενικά με τον αθλητισμό, δίνουν εξετάσεις ικανοτήτων κάθε στιγμή. Πόσα παιδιά παλιών αθλητών γνωρίζετε να έχουν κάνει καριέρα ;Ίσως δύο η τρία.

Πόσα ξεκινήσανε, ίσως δεκάδες. Η πρώτη πόρτα ανοίγει εύκολα, αλλά η συνέχεια δεν είναι απλή, αν οι ικανότητες δεν είναι αρκετές Εκεί κανένας γονέας δεν μπορεί να βοηθήσει και κανένας μάνατζερ. Εκεί γίνεσαι ο ίδιος μάνατζερ του εαυτού σου.

Και για να γίνει κάποιος αναγνωρίσιμος σε κάτι καλό, πρέπει να έχει ικανότητες εκτός και αν γίνει γνωστός για την γραφικότητά του. Και ξέρετε τι σημαίνει να χαρακτηριστείς γραφικός στην όμορφη και τόσο ευφυή χώρα που ζούμε.

Λεωνίδας Π. Βόσδου
Καθ.Φυσ.Αγωγής

ΠΗΓΗ: Sports-academies.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags