Φταίει όμως μόνο αυτό, που η ΑΕΚ εδώ και ένα δίμηνο σχεδόν δεν βλέπεται; Προφανώς και όχι, διότι κάτι ανάλογο -αν όχι χειρότερο- ισχύει και για τον Παναθηναϊκό που πηγαίνει από νίκη σε νίκη (πέντε συνεχόμενες), παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» θα έπρεπε θεωρητικά να είναι και πιο απογοητευμένοι, αφού έχασαν τον τίτλο τον οποίο μέχρι το ντέρμπι του ΟΑΚΑ διεκδικούσαν στα ίσια.

Και βέβαια κάποιος θα πει ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι καλύτερο από αυτό της ΑΕΚ και ενδεχομένως γι' αυτό συμβαίνει αυτό. Ναι, ταυτόχρονα όμως ισχύει, και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι καλύτερο από της Δόξας ή του ΠΑΣ ή της Κέρκυρας που τις τελευταίες αγωνιστικές η «Ενωση» αντιμετώπισε διαδοχικά και δεν νίκησε κανέναν. Οπως δεν νίκησε και τον Ατρόμητο, που εν τέλει τερμάτισε πιο ψηλά από αυτήν στη βαθμολογία και όπως δεν νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης.

Με μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος (αυτή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναιτωλικό) η ΑΕΚ δεν δείχνει, αλλά «φωνάζει» ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτό το κάτι είναι αγωνιστικό και όχι οικονομικό ή διοικητικό.

Σίγουρα ο Κωστένογλου πρέπει να αλλάξει πράγματα και σίγουρα έχει ευθύνη για αυτή την κατρακύλα. Οι ευχές, οι προσευχές, οι παραβολές με τις κάλτσες που μυρίζουν λιβάνι και οι επισκέψεις σε πνευματικούς δεν ξέρω αν κάνουν καλό ή κακό στην ομάδα, αλλά σίγουρα δεν φτάνουν και πρέπει να γίνει και κάτι ακόμη για να συνέλθει αγωνιστικά η ΑΕΚ. Ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η χρησιμοποίηση αρκετών νέων παικτών. Ο Κωστένογλου ήταν αυτός που έλεγε ότι οι νέοι πρέπει να χρησιμοποιηθούν με τρόπο, για να μην καούν και ο ίδιος είναι υπεύθυνος για να το κάνει αυτό. Αν μετατρέψει τους νέους παίκτες σε πιτσιρικάδες που θα έχουν εύκολη τη δικαιολογία «νέοι είμαστε, δεν θα μας πει κανείς τίποτα επειδή δεν νικήσαμε», τότε θα τους έχει χάσει όλους και αυτός και η ομάδα. Διότι νέοι ή παλιοί, όλοι θα πρέπει να θυμούνται ότι παίζουν στην ΑΕΚ και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι το τελευταίο διάστημα κανέναν στην ομάδα της ΑΕΚ -προπονητή ή παίκτη, παλιό ή νέο- να το θυμάται αυτό.

ΠΗΓΗ: Sportday