Facebook Pixel Η κόντρα στο Μαξ με τον Φερστάπεν δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Life
| 2022-10-14 16:33:00

Η κόντρα στο Μαξ με τον Φερστάπεν δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Sportdog Team
Η κόντρα στο Μαξ με τον Φερστάπεν δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Ο Φερστάπεν χτίζει τον δικό του μύθο στην Formula 1!

«Ο πρώτος τίτλος ήταν λίγο πιο συγκινητικός, ο δεύτερος πιο όμορφος». Ο Μαξ Φερστάπεν, που έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου τα 25 του χρόνια, διαθέτει τόσο αληθινό θράσος που σίγουρα πίστευε πως θα γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε τόσο νεαρή ηλικία, όμως από την άλλη είναι τόσο δύσκολο να αποτυπώσει κάθε συναίσθημα που συνοδεύει την πραγμάτωση αυτού του στόχου και ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη υπεράσπιση ενός τίτλου. 

Ο Βέλγο-ολλανδός έχει γαλουχηθεί κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, συντροφιά με τον πιο σκληρό και παράξενο δάσκαλο που θα μπορούσε να έχει. Όμως τον προετοίμασε για όλες τις κακοτοπιές και τον δίδαξε όλες τις αξίες που συνοδεύουν την Formula 1, με αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει το δικαίωμα του πρωταθλητή να τρέχει με το νούμερο 1 στο αυτοκίνητό του. Είναι μια παράδοση που έμενε χρόνια στο συρτάρι και βγήκε τώρα, σε αντίθεση με την αμφισβήτηση κάθε κορυφής που είναι μόνιμο φαινόμενο από παλιά και απλά τώρα στον καιρό της πληροφορίας έχει γιγαντωθεί. 

Το πνεύμα της εποχής μας είναι πιο ανθρωποφάγο και τρελαίνεται για τα λαϊκά δικαστήρια και την κριτική στον πρώτο. Μοιάζει με ένα επιτραπέζιο που παίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει απλούς κανόνες: Διαλέγουμε στρατόπεδα και αρχίζει η μάχη για το ποιος θα ισοπεδώσει κάθε αξία, κάθε κανονισμό, κάθε απόφαση ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος των δικών του προτιμήσεων. 

Η αμφισβήτηση, ομως, δεν προκαλεί σίγουρα καμία αίσθηση στον Φερστάπεν, αφού από πολύ μικρή ηλικία είχε τον πατέρα του, Γιος Φερστάπεν, να τον προκαλεί για το παραμικρό λάθος που άλλοι σίγουρα θα δικαιολογούσαν σε ένα παιδί που δεν έχει κλείσει καν τα δέκα του χρόνια. 
Έμαθε με τον σκληρό τρόπο και βίωσε ακόμη και την... εγκατάλειψη σε ένα βενζινάδικο μετά από έναν αγώνα καρτ που είχε κάνει λάθη. Ήθελε να είναι με τους νικητές τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του. 

Η μοίρα, όμως, είναι σαν να ευνοεί και να δίνει πατήματα για κριτική σε ένα παιδί που πήρε θέση πίσω από το τιμόνι στην Formula 1 πριν κλείσει τα 18 του χρόνια και ανάγκασε την FIA να αλλάξει τους κανόνες και να προσθέσει στο καταστατικό της πως δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε ανήλικους. 

Πολλά από όσα έχει πετύχει ο Μαξ Φερστάπεν είναι πέρα από κάθε φαντασία και σίγουρα το μέλλον του αφήνει ανοιχτά παράθυρα για κάθε πρόκληση και κάθε νέο ορόσημο στο βιβλίο των ρεκόρ της Formula 1. 

Είναι και οι συγκυρίες που τον φέρνουν σε μονοπάτια προστριβών, αφού πέρσι ήταν το τελευταίο γκραν Πρι με τον Χάμιλτον και φέτος ήταν η απόφαση να πάρουν όλους τους βαθμούς στο γκραν Πρι της Ιαπωνίας παρότι δεν διάνυσαν όλους τους γύρους, ώστε ο τίτλος να πανηγυριστεί στην πατρίδα της Honda που δίνει την ιπποδύναμη σε αυτόν τον εξαίρετο οδηγό που πριν από 20 χρόνια έχει βγάλει φωτογραφίες στο κοπιτ της ιαπωνικής εταιρείας με πιπίλα, αφού ο πατέρας του υπήρξε δοκιμαστής των μοντέλων του το 2002. 

Όλη η πορεία τόσο του Γιος Φερστάπεν, όσο και η εκπαίδευση του Μαξ μέχρι την στέψη του ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο βιβλίο, Μαξ Φερστάπεν, η ιστορία ενός πρωταθλητή, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags