Έναν χρόνο μετά την ομόφωνη καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σε α’ βαθμό σε οκτώ έτη κάθειρξης για τις δυο απόπειρες βιασμού που κατηγορήθηκε, ορίστηκε η ημερομηνία για το Εφετείο.

Στον 61χρονο ηθοποιό έχει δοθεί αναστολή στην έφεση, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ημερομηνία για τη δίκη στο Εφετείο είναι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρων των καταγγελλουσών, κ. Βαγγόπουλος. «Θα δώσουμε τη μάχη μας για δεύτερη φορά» είπε μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις τόνισε πως στόχος τους είναι να κερδίσουν την πλήρη αθώωση του ηθοποιού και να αποδείξουν αυτό που «φωνάζουν» από την πρώτη στιγμή, ότι όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, σε σχετική ερώτηση για το αν πεισθεί το δικαστήριο για την αθώωση του Φιλιππίδη τόσο για τους βιασμούς όσο και για τις απόπειρες, τότε θα ετοιμάσουν ένα νέο πλάνο… αντεπίθεσης. Η πλευρά του ηθοποιού δεν θα «κυνηγήσει» όμως το Δημόσιο, αλλά τους ανθρώπους που τον έστειλαν στη φυλακή με «ψέματα» και έζησε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του!

Πάντως ξεκαθάρισε πως για το Εφετείο δεν υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία και δεν μπορούν να υπάρξουν για τόσο παλιές υποθέσεις, ενώ ο κύριος Δημητρακόπουλος εξέφρασε την άποψή του πως αν οι δικαστές στεκόντουσαν μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας και όχι στο «βάρος της κοινωνικής γνώμης», τότε ο Φιλιππίδης θα ήταν ήδη αθώος. «Θα τον είχαν αθωώσει ήδη οι δικαστές, αν δεν υπήρχε η κοινή γνώμη. Είμαι πεπεισμένος πως δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα. Έχω περπατήσει στον δρόμο και ο κόσμος τον αγαπάει και τον στηρίζει. Το βλέπεις αν περπατήσεις μαζί του 50 μέτρα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Παράλληλα, ο Δημητρακόπουλος περιέγραψε και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βίωσε στην φυλακή, λέγοντας «Για δύο κατηγορίες που αθωώθηκε ομοφώνως έμεινε στη φυλακή. Και όταν σου στερούν την ελευθερία, μετά τον καρκίνο, δεν υπάρχει χειρότερο. Ιδιαίτερα στις φυλακές Τριπόλεως όπου οι συνθήκες διαβίωσης ειδικά τον χειμώνα είναι δύσκολες, γίνεσαι Εσκιμώος. Δεν θα φύγει αυτό το στίγμα».

 

Εύα Καϊλή: “Δυστυχώς δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές” – Τι είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, δε θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπως δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της.
«Δυστυχώς δεν θα είναι υποψήφια», δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι η κα Καϊλή δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τη λήξη της θητείας της φέτος.

Τι είπε ο δικηγόρος της για την απόφαση της Εύας Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή είναι πολιτικός. Επί ενάμιση χρόνο βομβαρδίζεται από συκοφαντικές ειδήσεις», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση.

«Είναι αυτονόητο ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ποια χώρα θα μπορούσε να απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα; Στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, λένε ότι αν υπερασπιστείς τον εαυτό σου δημόσια, θα σε βάλουμε φυλακή».