Facebook Pixel Αποκάλυψη για Ρούλα Πισπιρίγκου - Θα βγει από τη φυλακή σε χρόνο ρεκόρ
Life
| 2024-04-02 09:00:00

Αποκάλυψη-βόμβα για Ρούλα Πισπιρίγκου - Θα βγει από τη φυλακή σε χρόνο ρεκόρ - Αυτή είναι η ποινή της! (Vid)

Sportdog Team
Αποκάλυψη-βόμβα για Ρούλα Πισπιρίγκου - Θα βγει από τη φυλακή σε χρόνο ρεκόρ - Αυτή είναι η ποινή της! (Vid)

Μία είδηση που σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς τα χρόνια που θα μείνει έγκλειστη, είναι πολύ λίγα...

Την άποψή του αναφορικά με την ισόβια καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αθωωθεί κάποιος μετά από τέτοια ποινή.

H 35χρονη μητέρα από την Πάτρα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης.

«Κοντά στα 50 της ότι και να γίνει, θα είναι έξω. Στη βιβλιογραφία από τις δικαστικές αποφάσεις δεν έχει υπάρξει κάποιος να αθωωθεί από τα ισόβια. Αυτά αναφορικά με όσα είπε ο πανάξιος και μεγάλος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, γιατί είπε ότι θα παραιτηθεί. Ποτέ δεν έχουν μηδενιστεί τα ισόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό, ενώ εκκρεμεί και η δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Γρηγόρης Λέων για καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εκτίμησε ότι μετά από 15 μήνες και 99 συνεδριάσεις, στο δικαστήριο κατατέθηκαν επιστημονικές αλήθειες.

«Η επιστημονική αλήθεια είναι σημαντικό να μην απειλείται ή να μην κάμπτεται από απειλές και συκοφαντίες», είπε σήμερα (1.4) στο Mega ο Γρηγόρης Λέων και υποστήριξε: «Η κεταμίνη, λέγανε, δεν σκοτώνει. Η κεταμίνη, αν δούμε οποιαδήποτε μελέτη και βιβλιογραφία, προφανώς και σκοτώνει. Άρα είναι βέβαιο ότι οι δικαστές είχαν μπροστά τους αποφάσεις που ήταν κάποιες σταθερές, ήταν σύμφωνες με αυτά που λένε οι μελέτες και κάποιες αιωρούνταν σε κάποια αλήθεια».

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Ο Γρηγόρης Λέων σημειώνει ότι το «κλειδί» τη δίκη αυτή είναι το βρέφος. 

 

Κούγιας: «Αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα παρατήσω τη δικηγορία»

«Σκάνδαλο» και «δικαστική πλάνη» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο ποινικολόγος και συνήγορος της 35χρονης υποστηρίζει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αθωωθεί και επιμένει ότι αν αυτό δεν γίνει, «θα παρατήσω τη δικηγορία».

«Είμαι κατηγορηματικός ότι η Ρούλα θα αθωωθεί. Έχω δει αποφάσεις να ανατρέπονται στα τόσα χρόνια που ασκώ τη δικηγορία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα υπάρξει δικαστήριο στην Ελλάδα που με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο ακροατήριο και όχι στην προανάκριση, ότι θα προφυλακιζόταν. Υπέρ της κατηγορούμενης ήταν 3 καθηγητές πανεπιστημίου, 4 ιατροδικαστές και άλλοι επιστήμονες, ο μοναδικός εις βάρος της ή ένας που μία φορά ήταν χημικός, μετά ιατροδικαστής και μετά αναπληρωτής καθηγητής. Το δικαστήριο δεν μου επέτρεψε να εξετάσω έναν μάρτυρα. Υπήρχε και θέμα με την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου που επίσης δεν εξετάστηκε. Σε αυτή την υπόθεση έχουν γίνει σκανδαλώδη λάθη. Δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ το κύρος της δικαιοσύνη όμως η ίδια η δικαιοσύνη αμφισβητεί τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις κατ’ επανάληψη, και δίνει το δικαίωμα έφεσης στους κατηγορουμένους, όμως και το δικαίωμα έφεσης στους εισαγγελείς κατά αθωωτικών αποφάσεων και αυτό έχει γίνει και εδώ. Θα έχουμε ένα δεύτερο δικαστήριο και αυτό που θα έχουν διαβάσει οι δικαστές δεν θα έχουν διαβάσει την προανακριτική που ήταν κουτσομπολιά, αλλά θα έχουν διαβάσει επιστημονικές προσεγγίσεις, την αγόρευση της εισαγγελέως που ήταν μία γραμμή και δεν έκανε εισήγηση. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι θα αθωωθεί», δήλωσε σήμερα (30.3) στο Mega ο Αλέξης Κούγιας. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε: «Ήμουν σίγουρος ότι η κατηγορούμενη θα καταδικαστεί. Απολογήθηκε 9 μέρες που αυτό δεν έχει ξαναγίνει ούτε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έπεσε "Ιερά Εξέταση" για κουτσομπολιά και καφετζούδες. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την απόφαση της δικαιοσύνης αλλά η ίδια η δικαιοσύνη δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κριθεί σε 3 βαθμούς. Τώρα έχουμε έναν δεύτερο Γολγοθά μηνών για τα άλλα 2 παιδιά. Η πρόεδρος του 2ου δικαστηρίου εξ ονόματος όλων των δικαστών όταν ετέθη το θέμα ότι έχουμε δυστυχώς δυο παράλληλες δικογραφίες για καθαρά πολιτικούς λόγους. Αντί να έχουμε 1 δίκη για όλους τους θανάτους ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για τους άλλους θανάτους. Με την απόφαση που εξεδόθη, αν το 2ο δικαστήριο δικάσει την κατηγορούμενη, έχουμε την πιθανότητα για 3 θανάτους 1 ποινή. Εκεί θα θέσουμε και νομικό λόγο για ελαφρυντικά. Το σημαντικό είναι ότι είναι πρωτοφανές να γίνονται 2 δίκες για το ίδιο αδίκημα. Αν τελικώς η κατηγορούμενη καταδικαστεί και για την 2η υπόθεση, θα γίνει 1 δίκη στο εφετείο. Οι δυο διερευνήσεις έγιναν στον ίδιο χρόνο για να υπάρχουν 2 προσωρινές κρατήσεις, για να μην μείνει ελεύθερη η κατηγορούμενη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είπα ότι περιμένω μια ομόφωνη αθωωτική απόφαση. Με σόκαρε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, οι 3 κυρίες που ήταν ένορκοι, μιλούσαν καθημερινά επί ώρες και μιλούσαν με τα κινητά τους. Η μία δε, την ώρα της απαγγελίας κατηγορίας, μιλούσε με μηνύματα με το κινητό της. Είναι άτυχη η κατηγορούμενη. Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω τη δικηγορία. Γνωρίζω πως αποδίδεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Επειδή γνωρίζω πώς έγινε η υπόθεση αυτή είμαι κατηγορηματικός για τη λέξη σκάνδαλο και τη φράση δικαστική πλάνη, γιατί η υπόθεση αυτή ήταν στα κανάλια. Σε μια στιγμή παρεμβαίνει ο Τσιάρας που ήταν υπουργός δικαιοσύνης και ασκεί πειθαρχικές διώξεις στις δύο κορυφαίες ιατροδικαστές. Για λόγους πολιτικούς παρενέβη και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, και αρχίσει μια προανακριτική που μόνο ερευνούσαν πώς έκλαιγε η κατηγορούμενη. Δεν όρισαν έναν πραγματογνώμονα να εξετάσει τα παιδιά, τη σορό της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ή άλλες εξετάσεις ενώ εκείνη την στιγμή όλοι οι ιατροδικαστές έως τότε έλεγαν ότι τα παιδιά αυτά έχασαν τη ζωή τους από απροσδιόριστες συνθήκες. Ο κ. Τσιάρας παρενέβη ακραία στη Δικαιοσύνη. Είναι τεράστιο σκάνδαλο και δικαστική πλάνη. Αντί να ερευνήσουν την υπόθεση την αφήσαν στα κανάλια».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags