Tο αστέρι της Εθνικής που την ακολουθεί πιστά την τελευταία δεκαετία ελπίζει ο Φερνάντο Σάντος και οι Έλληνες διεθνείς πως θα λάμψει και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο απόψε το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) ώστε να προκύψει μια ευνοϊκή κλήρωση που θα επιτρέψει στην «γαλανόλευκη» να κάνει όνειρα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη συνεχή φορά μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ της Αφρικής κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το θετικό πάντως για την Ελλάδα είναι ότι η ομάδα του Σάντος κατάφερε τελικά έστω και πάνω στο... νήμα να «στριμωχτεί» στο γκρουπ των ισχυρών λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της του τελευταίο διάστημα και πλέον δίκαια ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση.

Mε Πιλάβιο και Σάντος

Την ελληνική εθνική ομάδα θα εκπροσωπήσουν στη Βραζιλία τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοκολής Πιλάβιος, όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος. Η διαδικασία της κλήρωσης αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή μια και οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πληθώρα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Μαρίνα ντα Γκλόρια του Ρίο ντε Τζανέιρο και θα σηματοδοτήσουν στην ουσία την πρώτη... έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα αρχίσει σε τρία χρόνια από τώρα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η διαδικασία πρόκρισης

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα λάβουν μέρος 53 χώρες που θα κληρωθούν σε οκτώ ομίλους των έξι ομάδων και σε ένα όμιλο των πέντε ομάδων. Οι εννέα νικητές θα εξασφαλίσουν εισιτήριο συμμετοχής στην τελική φάση της διοργάνωσης και οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων, θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια.

Τα γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Ελλάδα

2ο γκρουπ: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σουηδία, Δανία, Σλοβενία, Τουρκία, Σερβία, Σλοβακία

3ο γκρουπ: Ελβετία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία

4ο γκρουπ: Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Λιθουανία, Αλβανία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Αυστρία, Πολωνία

5ο γκρουπ: Αρμενία, Φινλανδία, Εσθονία, Κύπρος, Λετονία, Μολδαβία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν και τα Νησιά Φαρόε.

6ο γκρουπ: Ουαλία, Λιχτεστάιν, Ισλανδία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Οι αγώνες στην ευρωπαϊκή ζώνη θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 (αμέσως δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2012) και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Πηγή: gazzetta.gr