Facebook Pixel Με ένα μεγάλο απόντα η φετινή Ρεγκάτα του Αιγαίου
Life
| 2011-08-17 18:46:00

Με ένα μεγάλο απόντα η φετινή Ρεγκάτα του Αιγαίου

Με ένα μεγάλο απόντα η φετινή Ρεγκάτα του Αιγαίου

Χωρίς τον Νίκο Παπάζογλου θα διεξαχθεί η φετινή Ρεγκάτα του Αιγαίου και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει τη διοργάνωση στη μνήμη του διακεκριμένου τραγουδοποιού, ο οποίος τίμησε πολλές φορές τους συγκεκριμένους ιστιοπλοϊκούς αγώνες όχι μόνο με την παρουσία του στο πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και την ενεργό συμμετοχή του ως αγωνιζόμενος πάνω στο σκάφος του «Ίκαρος».

Από την πρώτη χρονιά και μέχρι να χτυπηθεί από τον καρκίνο ο Νίκος Παπάζογλου δεν παρέλειπε να δίνει το παρών κάθε Αύγουστο στο ανατολικό Αιγαίο, να γίνεται ένα με τα πληρώματα από όλη την Ελλάδα, να χορεύει νησιώτικα τραγούδια στα ακριτικά νησιά, να τραγουδάει και να παίζει μπαγλαμαδάκι συμμετέχοντας σε αυτοσχέδιες ορχήστρες αποτελούμενες από ιστιοπλόους πάνω στα συνωστισμένα πλαγιοδετημένα σκάφη και να απολαμβάνει τις χαρές του Αιγαίου.
Ο Νίκος αγάπησε τη Ρεγκάτα και αφιέρωσε στους ιστιοπλόους της το τραγούδι του «όρτσα –πρύμα» όπως φρόντισε ο ίδιος να γράψει στο CD της τελευταίας του δουλειάς Μα΄ισσα Σελήνη.

Η ιστιοδρομία από τη Λέρο στη Νίσυρο, το νησί που τόσο αγάπησε, θα φέρει το όνομά του και τα 76, έως σήμερα, συμμετέχοντα σκάφη με τα πληρώματα τους θα είναι εκεί για να τον τιμήσουν.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags