Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης στην τηλεόραση της NOVA:

Για τους παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα και τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Η απουσία κάποιων ποδοσφαιριστών που έφυγαν από την ομάδα είναι πολύ σημαντική αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο έχει τους ίδιους στόχους για μένα, οι οποίοι είναι το νταμπλ και αυτό θα επιδιώξουμε και φέτος. Είτε έχουμε κάποιους παίκτες που είναι αναγνωρισμένης αξίας στον κόσμο, είτε έχουμε οποιουσδήποτε άλλους και μόνο που είναι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ανταπεξέλθουνε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουνε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε η ομάδα να κυνηγήσει και να ναι μέσα στους στόχους αυτούς».

Για το γεγονός ότι παραμένει ο ίδιος προπονητής στον πάγκο: «Τίποτα δεν αλλάζει, το μόνο που είναι καλό είναι ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή ακόμα. Ο προπονητής γνωρίζει ακόμα καλύτερα το Ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω ακόμα και τις αντίπαλες ομάδες, τη νοοτροπία πλέον, οπότε θα μπορέσει να βοηθήσει και εμάς περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι και στο κομμάτι της τακτικής».

Το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μέσα στο παιχνίδι και να ξέρουμε τι θέλουμε από τους εαυτούς μας και γενικά μέσα στο παιχνίδι. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε και το καταλάβουμε τόσο καλύτερο για μας».

Για τη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Αυτό που απομένει είναι να το δείξουμε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία. Δεν μπορούν κάποια χρόνια δύσκολα ή κάποιες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή να απαξιώσουν όλα τα υπόλοιπα. Η ομάδα έχει ιστορία, έχει μεγάλους παίκτες. Κανείς μας δεν θέλει αυτή την κατάσταση που είμαστε τώρα, ούτε το θέλαμε, ούτε επαναπαυόμαστε με αυτές τις συνθήκες που είναι η ομάδα τώρα».

Σχετικά με το τι θα κάνουν για να αλλάξουν τα όποια αρνητικά: «Σίγουρα από τη μεριά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν, έτσι όπως είναι οι συνθήκες στην ομάδα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αντεπεξέλθουμε. Το μόνο που υποσχόμαστε στον κόσμο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί γιατί όπως είχαν πει και κάποιοι άλλοι η ομάδα είναι μόνη της πλέον οπότε πρέπει να μάθουμε να υπάρχουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το ποιος είναι το φαβορί για τη νέα χρονιά: «Κατά τη γνώμη μου πάντα ο πρωταθλητής είναι φαβορί και εμείς όταν ήμασταν πρωταθλητές την επόμενη χρονιά εμείς ήμασταν το φαβορί οπότε δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι, όποιος είναι πρωταθλητής από την προηγούμενη χρονιά είναι και την επόμενη φαβορί. Το θέμα είναι να το αποδείξει και στο γήπεδο.»

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Κέρκυρα και για τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που έχουν να δώσουν: «Δεν έχει να χάσει κάτι η Κέρκυρα, εμείς έχουμε μόνο να χάσουμε οπότε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πρέπει να κυνηγήσουμε το παιχνίδι. Μπορεί να παίζουμε τα τρία ντέρμπι μαζεμένα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό εφόσον βγαίνει έτσι αλλά είναι λίγο παράξενο, όλοι λέμε πως γίνεται να παίζουμε τρία ντέρμπι μαζεμένα».

Η ευχή του για τη νέα χρονιά: «Εύχομαι να υπάρξει ένα δίκαιο πρωτάθλημα πάνω από όλα για όλες τις ομάδες όχι μόνο για μας και για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και για όλες τις ομάδες. Ακόμα και για τις μικρότερες ομάδες να είναι ισάξιοι όλοι οι αγώνες, 50% - 50% και από εκεί και πέρα να παιχτεί όλο το πρωτάθλημα να μην επηρεαστούν από εξωαγωνιστικούς παράγοντες.»