Στη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων του Alter, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και απεργίες εάν δεν πληρωθούν μέχρι 1η Σεπτεμβρίου. Oι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, καθώς από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν πάρει ουσιαστικά τρεις μισθούς και επίδομα άδειας Πάσχα και καλοκαιριού!

Η πρώτη κινητοποίηση θα είναι προγραμματισμένη με απεργία για τις 5 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία έθεσε ως όριο και η γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Οι εργαζόμενοι απείλησαν ότι αν μέχρι τότε δεν πληρωθούν, θα προχωρήσουν τότε σε κινητοποιήσεις που μπορεί να φτάσουν και στην απεργία.

 Η διοίκηση της εφημερίδας εξακολουθεί να μην έχει καταβάλει την πλήρη εξόφληση το Ιουλίου, καθώς έχει δώσει το 25% των οφειλομένων, καθώς και τη μισθοδοσία του Αυγούστου, χωρίς καν καμιά δέσμευση για το πότε θα πληρώσει, με το επιχείρημα ότι όσα έσοδα έχει πηγαίνουν για την καταβολή των λειτουργικών εξόδων. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα γενική συνέλευση, παρουσία νομικών εκπροσώπων. Επίσης η γενική συνέλευση ζήτησε, επιτροπή εργαζομένων να έχει πρόσβαση σε όλα τα έσοδα της επιχείρησης, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα από τα έσοδα αυτά στην πληρωμή των δεδουλευμένων.

Η διοίκηση της εταιρίας απαντά ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη σύναψη νέου δανείου.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο gazzetta.gr