Facebook Pixel Τρέχουν και οι celebrities
Life
| 2011-11-11 16:09:00

Τρέχουν και οι celebrities

Τρέχουν και οι celebrities

Τηλεοπτική "λάμψη" θα έχει ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αφού πολλοί θα είναι οι γνωστοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που θα τρέξουν στα 5 και 10 χλμ.

Δυναμικό παρών θα δώσουν και φέτος τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης στους αγώνες δρόμου του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Γνωστοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και παρουσιάστριες αφήνουν για λίγο τα στούντιο και τις εκπομπές για να ενωθούν με τους 9500 δρομείς που θα τρέξουν στα 5 και 10 χλμ.

Ανάμεσά τους και οι:

Χρήστος Φερεντίνος, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αντώνης Σρόιτερ, Βίκυ Χατζή,Άννα Πρέλεβιτς, Εύη Αδάμ, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Φλορίντα Πετρουτσέλι, Ζέτα Δούκα, Μαριέτα Χρουσαλά, Κατερίνα Στικούδη, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Γκλόρια Μίκα.

Ορισμένοι απο τους παραπάνω δήλωσαν:

Άννα Πρέλεβιτς: Είναι μεγάλη τιμή μου που θα συμμετάσχω φέτος στον Μαραθώνιο που διοργανώνει η UNESCO μαζί με τον ΣΕΓΑΣ. Μια εκστρατεία που δείχνει το άλλο πρόσωπο της Ελλάδος και θα χαρώ πολύ να τερματίσω με τόση θετική ενέργεια γύρω μου.

Εύη Αδάμ: Οποτεδήποτε υπάρχει μια πρωτοβουλία είτε περιβαλλοντική, είτε αθλητική, είτε κοινωνική, θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν. Αυτό σημαίνει πολιτισμός κι αυτό πρέπει να περνάμε στα παιδιά μας, να γίνει συνείδησή τους. Τρέχω με το “I live for me” - ένα σωματείο υποστήριξης των ανθρώπων με καρκίνο. Θα χαρώ να δω τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά, μόνο καλά πράγματα μπορείς να εισπράξεις από τον Μαραθώνιο.

Κατερίνα Στικούδη: Αγαπώ τον αθλητισμό διότι προσφέρει εφόδια σε μικρους και μεγάλους. Δεν βοηθά μόνο στην καλή υγεία, αλλά και στον θετικό τρόπο σκέψης. Μας μαθαίνει να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα πάντα στη ζωή μας είναι αγώνας, ακόμη κι οι ανθρώπινες σχέσεις. Μακάρι να δούμε την ζωή ως αγώνα δρόμου για ένα καλύτερο μέλλον.

Ειρήνη Ζαρκαδούλα: Είναι ιδιαίτερη τιμή μου να συμμετέχω στον Μαραθώνιο που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, καθώς είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι η UNESCO στηρίζει τον Μαραθώνιο σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. Είναι μια ευκαιρία να φανεί το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας και να αναδειχθούν αξίες που ξεκίνησαν από εδώ. Το σύνθημα «η Unesco ενώνει στην Αθήνα» θα αποδειχθεί περίτρανα την Κυριακή.

Γκλόρια Μίκα: Είναι μια στιγμή πολύ σημαντική για μένα για πολλούς λόγους. Γνωρίζοντας ότι το 2011 είναι μια χρονιά αφιερωμένη από την UNESCO για τους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής και ότι είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, αισθάνομαι ευχαριστημένη δυo φορές ως ελληνο-αφρικανιδα που συμμετέχω σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που θα ενώσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για ένα σκοπό γύρω από κοινές άξιες όπως η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη και η δύναμη ανθρώπινης θέλησης να προχωρήσουμε προς τα εμπρός ειδικά σε δύσκολες στιγμές.

Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, και παρόλο που διανύουμε δύσκολους καιρούς, νιώθω υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και φέρνω μαζί μου την κληρονομιά της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Για ν'αποκτω περισσότερη ενέργεια σε κάθε βήμα που θα κάνω θα υπενθυμίζω στον εαυτό μου το λόγο που με κάνει να τρέχω: Τρέχω για περισσότερη ελευθερία στον κόσμο μας, για μια παγκόσμια αλλαγή, λιγότερη ανισότητα και λιγότερο πόνο σε όλο τον κόσμο, για την εκπαίδευση για όλους, για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να προωθηθούν και να είναι σεβαστά, για μια καλύτερη διακυβέρνηση, για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των ηγετών και του λαού, για μια νέα ηγεσία παραδειγματική , για μια κοινωνία στην οποία θα μπορούμε να ζούμε με υπερηφάνεια".

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags