"Θα ήταν μια φρικτή κυβέρνηση εάν δεν εξέταζε, μεταξύ άλλων, τι θα κάνει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά", φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε χθες στο Ζίνγκεν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών.

"Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας", περιορίστηκε να πει ο κ. Σόιμπλε.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 χρόνια

"Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη", υπογράμμισε ο υπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εκτιμώντας ότι Αθήνα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κρίση.

"Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτό", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους, "η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό".

Κάθε χώρα, υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, "αλλά θα πρέπει να τους προσφέρουμε χρόνο (…), αυτό είναι το νόημα των πακέτων διάσωσης".

ΠΗΓΗ: ethnos.gr