Facebook Pixel Άλκης Καμπανός: Δίκη για Άλκη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 - "Ήμουν εκεί, αλλά δεν έκανα τίποτα" - Είδηση από Κούγια
Life
| 2023-01-23 12:49:00

Δίκη για Άλκη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 - "Ήμουν εκεί, αλλά δεν έκανα τίποτα" - Είδηση Κούγια

Sportdog Team
Δίκη για Άλκη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 - "Ήμουν εκεί, αλλά δεν έκανα τίποτα" - Είδηση Κούγια

Εκφράζοντας τη θλίψη τους αλλά αρνούμενοι ότι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, οι 12 κατηγορούμενοι είπαν τα πρώτα τους λόγια ενώπιον του δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου.

Άλκης Καμπανός: Οι τέσσερις από αυτούς για πρώτη φορά ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού, με την μητέρα του να βουρκώνει αρκετές φορές και τον πατέρα του να μην σηκώνει καν το κεφάλι για να κοιτάξει τους κατηγορούμενους.

Όταν σηκώθηκαν οι κατηγορούμενοι για να ακούσουν τις κατηγορίες, τότε σηκώθηκαν και οι γονείς του Άλκη και τους κοιτούσαν κατάματα. 

Ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι «ήμουν εκεί, αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες». Ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε απλώς «λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει γίνει».

Ο τρίτος αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι απλώς ήταν παρών στο συμβάν, συμπληρώνοντας ότι λυπάται, όπως και ο τέταρτος. 

Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

«Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια», είπε ο ένατος κατηγορούμενος. 

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και ο δέκατος, δηλώνοντας στο δικαστήριο: «Συγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ».

Ο 11ος τέλος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ο 12ος δήλωσε: 

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια. Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό».

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έξω από τα δικαστήρια ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε πως σε έξι ακριβώς μήνες συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης των κατηγορουμένων, συνεπώς επειδή η δική αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά, πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί ανεξέλεγκτοι ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν υποδειγματικά, τόσο εγώ αλλά κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες, δεν έχουν καμιά προστασία», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο ειδικά για τους ενόρκους αλλά και για τους μάρτυρες. Οι εντολείς μου εμένα φοβούνται. Φανταστείτε οι μάρτυρες».

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως εξαρχής δεν ξεκινάμε όπως πρέπει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τη συμπλήρωση 18 μηνών προφυλάκισής τους, μιας και η δική θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Αν συμβεί το παραμικρό που κανείς δεν το εύχεται, αυτομάτως η δίκη διακόπτεται. Δεν μπορεί να αναπληρωθεί αυθαίρετα, έπρεπε ήδη να υπάρχει αναπληρωτής στην έδρα που θα παρακολουθεί», δήλωσε ο κ. Κούγιας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: Έπεσαν μπουνιές έξω από τη δίκη του Άλκη ανάμεσα σε Αρειανούς και ΠΑΟΚτσήδες! (pics-vids)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags