Εννέα μήνες μετά το πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate, η υπόθεση απειλείται ακόμα και με κατάρρευση αναφέρει σε άρθρο του το Politico καθώς η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή στρέφεται πλέον στον νομικό έλεγχο της διαδικασίας με το επιχείρημα της παραβίασης της βουλευτικής της ασυλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διαφθορά τον Δεκέμβριο, ξεκινά μία νομική αμφισβήτηση με στόχο να ανατρέψει ολόκληρη την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες παράνομα όταν την καταδίωξαν.

Οι συνήγοροι της Καϊλή ισχυρίζονται ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία παραβίασαν τους νόμους της ΕΕ που προστατεύουν τη βουλευτική ασυλία της πελάτισσάς τους και ενδεχομένως και άλλων υπόπτων, σύμφωνα με το Politico.

Οι δικηγόροι της Καϊλή υπέβαλαν αίτημα για «νομικό έλεγχο της διαδικασίας» στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, το οποίο ενεργοποιεί την εξέταση αυτών των ισχυρισμών από τρεις ανεξάρτητους δικαστές. Στη συνοπτική έκθεση, η Καϊλή επιδιώκει να υποχρεώσει το δικαστήριο «να καλέσει όλα τα μέρη να σχολιάσουν αυτό το θέμα, να ορίσει ημερομηνία για τη συνέχιση της διαδικασίας». Υποστηρίζει ότι «η βουλευτική ασυλία που απολαμβάνει έχει παραβιαστεί και ότι η ποινική δίωξη εναντίον της πρέπει επομένως να κηρυχθεί απαράδεκτη».

Πριν από την έναρξη οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας, υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Καϊλή, οι ερευνητές του Qatargate θα έπρεπε να έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα στο Κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας της, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, αφαιρέθηκε η βουλευτική ασυλία της τον Δεκέμβριο, όταν θεωρήθηκε ότι η Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαπράττει αδίκημα. Η βελγική αστυνομία είχε κάνει τότε έφοδο στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, τη συνέλαβε και κατέσχεσε σάκους με περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά. Η έρευνα συμπεριέλαβε και άλλα άτομα, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Αν αποφανθούν ότι συλλέχθηκαν παράνομα τα αποδεικτικά στοιχεία, τότε δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος του Κοτσολίνο, Ντομένικο Βιντσέντζο Φεράρο, που προσκλήθηκε στη σημερινή συνάντηση. Ο ίδιος είπε ότι τον προσέγγισαν, όπως και τον συνήγορο του Μαρκ Ταραμπέλα του τρίτου νυν ευρωβουλευτή που κατηγορείται για την υπόθεση, για να ενισχύσει τη γραμμή της υπεράσπισης της Καϊλή.

Ταινία στο Netflix!

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, προέβη σε μία σημαντική αποκάλυψη, καθώς όχι μόνο επιβεβαίωση ότι η Εύα Καϊλή έχει δεχθεί πρόταση από το Netflix, αλλά πρόσθεσε πως θα υπογράψει άμεσα και το σχετικό συμβόλαιο!

«Της ζήτησαν να υπογράψει συμβόλαιο και να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ-ταινία για το NETFLIX σχετικά με τη ζωή της. Θέλει και θα το κάνει γιατί ο Τύπος πιστεύει πως φωτίζει την αλήθεια. Με τα δεδομένα που υπάρχουν και παρότι δεν μας δίνουν όλη τη δικογραφία ακόμα, για τα χρήματα που βρέθηκαν υπάρχουν διάλογοι του Παντσέρι με τον επιπόλαιο σύζυγό της, που του λέει τα χρήματα που κρατάς σπίτι σου, να τα δώσεις στον τάδε βουλευτή. Αποθηκάριος ήταν δηλαδή ο τύπος»!

Μπορεί να μην αναφέρθηκε πάντως στο οικονομικό σκέλος της πρότασης, ωστόσο σίγουρα τα χρήματα θα είναι πολλά για την Εύα Καϊλή, αφού πρόκειται για μία συμφωνία με μία παγκόσμια πλατφόρμα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: