Κατά την διαδικασία προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Ισραήλ και έπειτα από την κλήση 300.000 εφέδρων από το εξωτερικό, παρατηρήθηκαν ορισμένα παράπονα Ισραηλινών εφέδρων για έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας οδηγήθηκε στην υπογραφή 11 συμβάσεων με εγχώριες και ξένες εταιρείες για περισσότερα από 100.000 γιλέκα μάχης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες προμήθειες τυφεκίων Μ4. Σύμφωνα με πληροφορίες του FutureWarfare, άνω των 16.000 γιλέκων μάχης θα δοθούν από ελληνική εταιρεία. Aναμένεται επίσημη επιβεβαίωση για το όνομα αυτής.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επέβλεπε την απόκτηση πάνω από 100.000 κεραμικών θωρακισμένων γιλέκων από διάφορες εταιρείες ανά τον πλανήτη, διασφαλίζοντας ότι πληρούν τα πρότυπα των χερσαίων δυνάμεων του IDF και έχουν υποβληθεί σε βαλλιστικές δοκιμές. Ο υποστράτηγος ε.α. Eyal Zamir ξεκίνησε την ταχεία προμήθεια τυφεκίων εφόδου με έκτακτες παραγγελίες M4, κυρίως για τις εφεδρικές μονάδες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Τα τυφέκια αυτά, που αρχικά σχεδιάστηκαν για τις ειδικές δυνάμεις, θα διανεμηθούν σύντομα για να ενισχύσουν την ετοιμότητα μάχης των εφεδρικών μονάδων. Επιπλέον, το Υπουργείο αγόρασε τουφέκια εφόδου τύπου Arad από την Israel Weapon Industries και διόπτρες από τη θυγατρική της, Meprolight, για να ενισχύσει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των μονάδων των IDF.