ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Ακόμα κι έτσι, το καλύτερο
Ευτυχώς υπάρχει και μια Ελλάδα που συνεχίζει να αντιστέκεται, έστω κι αν πρόκειται για κάτι δευτερεύων. Διότι ο αθλητισμός είναι ωραίος, χαρίζει σπάνιες συγκινήσεις, όμως δεν μπορεί να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια κοινωνία.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, λοιπόν δίνουν στιγμές χαράς στην Ευρωλίγκα και παραμένουν στην ελίτ, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπροστά τους. Γιατί στην Ελλάδα βρίσκονται και τα όποια προβλήματα, δεν μπορούν να μην τους επηρεάσουν. Η μείωση του μπάτζετ έγινε από την αρχή της σεζόν, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι και με λιγότερα χρήματα γίνεται καλά η δουλειά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά και δύο για να πάρει πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός μία νίκη επί της Γαλατά για να περάσει και ένα... θαύμα για να βγει πρώτος. Αν τον Μάιο βρεθεί η Ελλάδα με δύο ομάδες στο φάιναλ φορ, θα μιλάμε για το θαύμα των... θαυμάτων.
Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι δύο αιώνιοι βγάζουν υγεία. Ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που ήθελε από την ημέρα που επέστρεψαν Περπέρογλου και Τσαρτσαρής και γι αυτό έχει ρεκόρ 3-1. Αν ήταν πιο προσκεκτικός με την Ουνίξ στο ΟΑΚΑ, η πρωτιά δεν θα του ξέφευγε με τίποτα. Τώρα πρέπει να κερδίσει και στη Ρωσία. Οχι ότι δεν μπορεί, αλλά δεν είναι και εύκολο. Οι 14.000 οπαδοί του που βρέθηκαν στις εξέδρες δείχνουν πόσο σταθερή είναι η αγάπη τους για την ομάδα μπάσκετ, σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο