Το γεγονός πως με τη συγκεκριμένη κάρτα ο Μέλμπεργκ συμπλήρωσε δύο και θα λείψει από τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ, έγινε θέμα συζήτησης. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν πως δεν δικαιολογείται ένας παίκτης με την εμπειρία του Όλοφ να πηγαίνει να μπλέκει δίχως λόγο σε καυγά γνωρίζοντας πως πιθανό κιτρίνισμα θα σήμαινε απουσία από τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης 15/3 στο "Καραϊσκάκη". Βέβαια, ο παθιασμένος Σουηδός μπήκε στη φάση για να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του, σε ένα διάστημα του αγώνα κατά το οποίο οι παίκτες της Μέταλιστ είχαν γίνει ιδιαίτερα εριστικοί, ωστόσο εκ του αποτελέσματος ...το κακό έγινε.

Ήταν, όμως, τόσο κακό τελικά; Τι εννοούμε...

Εντάξει, ο Μέλμπεργκ θα λείψει από τη ρεβάνς και όντως η παρουσία του είναι πάντα ουσιαστική στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπου με την εμπειρία, τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά του, βοηθάει και τους υπόλοιπους. Ωστόσο, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μάλλον σε καλό φαίνεται να του βγαίνει του Ολυμπιακού αυτή η κάρτα.

Κατ΄αρχάς, όλο το σκηνικό εξόργισε τον Βαλβέρδε, ο οποίος είχε φρέσκα τα ...κατορθώματα του Μέλμπεργκ και των υπόλοιπων παικτών του, με αποτέλεσμα στα αποδυτήρια να τους τρίξει τα δόντια για να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και τον στόχο, να τους συνεφέρει, κι εκείνοι να εμφανιστούν εμφανώς βελτιωμένοι προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μέταλιστ, φτάνοντας σε νίκη πρόκρισης.

Από εκεί και πέρα, δεδομένων των αγώνων που ακολουθούν, μάλλον είναι καλύτερο να λείψει τώρα από ένα ματς ο Μέλμπεργκ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς αμυντικός είναι και κάποια στιγμή θα έπαιρνε μια δεύτερη κίτρινη στο Europa League. Οπότε, τι είναι καλύτερο; Να λείψει τώρα, από μια εντός έδρας ρεβάνς με μια ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού και με το 1-0 να λειτουργεί ήδη υπέρ της ομάδας του; Ή να έλειπε από κάποιο ματς της προημιτελικής φάσης, απέναντι σε κάποιον πιθανό αντίπαλο σαν τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Βαλένθια, την Αϊντχόβεν, την Αθλέτικ Μπιλμπάο ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ανάλογα με το ποιες θα προκριθούν);

Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως ο Μέλμπεργκ πατάει στα 35 και τα συνεχόμενα παιχνίδια Πέμπτη - Κυριακή, λογικό είναι να τον καταπονούν περισσότερο. Ειδικά όταν υπάρχουν και μακρινά ταξίδια ή δύσκολοι αγωνιστικοί χώροι, όπως στο Χάρκοβο. Ξέρετε τι καλό ακούσαμε σε ερυθρόλευκο καφεδάκι από παλιοσειρές του Ολυμπιακού; Πως "ο Μέλμπεργκ την Πέμπτη δεν θα είναι τιμωρημένος, αλλά θα ...ξεκουράζεται".

Δεν έχουν κι άδικο, εδώ που τα λέμε, αν αναλογιστούμε ποιο ματς ακολουθεί. Το καθοριστικό ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. οπότε, μήπως του βγαίνει σε καλό του Ολυμπιακού η γκάφα του Όλοφ στην Ουκρανία;