Η αύξηση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, που είχε διαμορφωθεί στο 2,7%. Παρά τη μικρή μηνιαία υποχώρηση, η εικόνα του πληθωρισμού παραμένει ανησυχητική, με τις τιμές των ενοικίων να καταγράφουν εκρηκτική άνοδο, αγγίζοντας το 11,3%.
Ο πληθωρισμός του Ιουλίου, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από την κορύφωσή του, εξακολουθεί να επιβαρύνει τα νοικοκυριά, με το κόστος στέγασης να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Η αύξηση των ενοικίων κατά 11,3% αποτελεί τη μεγαλύτερη πίεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, δείχνοντας ότι το πρόβλημα στην αγορά κατοικίας παραμένει άλυτο. Συνολικά, στο δωδεκάμηνο από τον Αύγουστο 2024 έως τον Ιούλιο 2025, ο μέσος δείκτης αυξήθηκε κατά 2,6%, μια οριακά καλύτερη επίδοση από το 2,8% της προηγούμενης περιόδου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο