Έντονη μεταβολή στον καιρό αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς η κακοκαιρία θα κάνει αισθητή την παρουσία της με πτώση της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως εξηγεί, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν ανατολικά, προκαλώντας επιδείνωση του καιρού στη χώρα. Οι πρώτες βροχοπτώσεις θα εμφανιστούν στα βορειοδυτικά, ενώ όσο προχωράμε προς τα μέσα της εβδομάδας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές. Για σήμερα, βροχές αναμένονται στο βορειοδυτικό τμήμα της επικράτειας, την ώρα που οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ. Αυξημένη προσοχή χρειάζεται στο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά.

Κατά το μεσημέρι, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-23°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 25°C. Στην Αττική, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, μέτριους έως ισχυρούς ανέμους στα ανοιχτά και μέγιστη θερμοκρασία στους 22°C. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ήπιος με αυξημένη υγρασία και ομίχλες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία έως 17°C.

Δείτε τη συνέχεια στο newpost.gr