Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες — τα τρία πιο χαρακτηριστικά γλυκά των ελληνικών Χριστουγέννων — μπαίνουν φέτος στη γιορτινή περίοδο με αυξημένες τιμές, καθώς το κόστος παραγωγής τους έχει ανέβει αισθητά.

Παράδοση, άρωμα κανέλας και ζάχαρη άχνη μπορεί να παραμένουν ίδια, αλλά οι τιμές στα ζαχαροπλαστεία δείχνουν ξεκάθαρα την επίδραση της ακρίβειας. Οι καταναλωτές ήδη παρατηρούν ότι το «καλάθι των γιορτών» γίνεται πιο ακριβό, την ώρα που τα αγαπημένα αυτά γλυκά δεν λείπουν από κανένα σπίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr