Facebook Pixel Σε κάποιους αρέσει να τραβάνε κουπί στη ζωή τους
Life
| 2012-04-21 15:28:00

Σε κάποιους αρέσει να τραβάνε κουπί στη ζωή τους

Σε κάποιους αρέσει να τραβάνε κουπί στη ζωή τους

Σε πάμπολλα σπορ στην Ελλάδα, τα μεγάλα αστέρια τους, οι πρωταθλητές ας πούμε καλύτερα, σπάνια εμφανίζονται και μετέχουν στις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Εκτός και αν έχουν οριστεί ως αγώνες πρόκρισης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Ιδιαίτερα μάλιστα την εκάστοτε ολυμπιακή χρονιά όπου η επίσημη δικαιολογία της αποχής, η συνηθισμένη καραμέλα αν προτιμάτε, αναφέρεται στη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να μην εμποδιστεί τάχα το προπονητικό πρόγραμμά τους ή να μη χάσουν κιλά νωρίτερα από όσο χρειάζεται στα βαρέα αθλήματα που διαθέτουν κατηγορίες σωματικού βάρους είτε επειδή μιλάμε για σνομπ χαρακτήρες πρωταθλητών.

Ωστόσο, για να μην τους αδικούμε όλους, να μην τους τοποθετούμε στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Για παράδειγμα, από χθες και μέχρι μεθαύριο διεξάγεται στον Σχοινιά του Μαραθώνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Είναι όλοι εκεί. Ναι, καλά παρατηρήσατε. Είναι όλοι εκεί. Γνωστοί και άγνωστοι, καλοί και μέτριοι αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης με πλούσια γκάμα μεταλλίων και, πάνω απ' όλα, οι υποψήφιοι ολυμπιονίκες μας στο Λονδίνο.

Κανείς ούτε καν οι ίδιοι ξεχωρίζουν ο ένας τον άλλο. Ολοι τους τραβούν μόνο κουπί, το ίδιο κουπί και ας ονειρεύονται διαφορετικά πράγματα.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην κωπηλασία. Ούτε η παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά ούτε τα αποτελέσματα της δουλειάς του ομοσπονδιακού προπονητή Τζοβάνι Ποστιλιόνε ούτε τα σούπερ αγόρια και κορίτσια ούτε η μαγιά της επόμενης φουρνιάς αθλητών που σιγά σιγά και δειλά δειλά πλησιάζει στο προσκήνιο.

Με λίγα χρήματα, μπόλικη μέχρι απίστευτης κούρασης προπόνηση, μάτια, στόμα και αυτιά κλειστά σε Σειρήνες και παράπονα, ώστε να απουσιάζουν παντελώς οι προκλήσεις, οι Ελληνες κωπηλάτες ετοιμάζονται για το Λονδίνο.

Και όχι μόνο για το Λονδίνο. Θυμηθείτε με...

Ετοιμάζονται και για Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Εκεί και τότε άλλωστε οριοθετούν την επιστροφή τους στην κορυφή αρκετές ακόμα από τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας που σήμερα σιωπούν.

Αλλά δεν παύουν επίσης να ονειρεύονται...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags