Facebook Pixel Η ΑΕΚ το πήγε... ποδοσφαιρικά!
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-17 02:56:00

Η ΑΕΚ το πήγε... ποδοσφαιρικά!

Η ΑΕΚ το πήγε... ποδοσφαιρικά!

O Ανδρέας Δημάτος γράφει για τη ρεβάνς του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και για την πιο πιο μυαλωμένη και επαγγελματική πρόκριση της «Ένωσης» τα τελευταία χρόνια.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μιλούσαν, μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του απλώς δούλευαν για την υψηλών απαιτήσεων ρεβάνς της Τούμπας. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν επίδειξη αλαζονείας με δηλώσεις του τύπου... «θα προκριθούμε ό,τι και να γίνει», ο Μανόλο Χιμένεθ έδειχνε πολύ απλά στους παίκτες του με τις αγωνιστικές του επιλογές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον αντίπαλό τους. Η Τούμπα «κόχλαζε» από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες της ΑΕΚ απαντούσαν με την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Πρέπει να είναι η πιο μυαλωμένη και επαγγελματική πρόκριση της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Μία ΑΕΚ που έκανε αυτό που έπρεπε και ένας Χιμένεθ που έκρινε σωστά ότι δεν είχε λόγο να αλλάξει την τακτική του σε σχέση με το 4-0 του ΟΑΚΑ. Δεν είχε λόγο για πιο επιφυλακτικό σχήμα, του ήταν εύκολο να καταλάβει ότι θα ήταν λάθος αν παραχωρούσε στον ΠΑΟΚ το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Τα πράγματα έγιναν εύκολα από εκεί και πέρα. Με πίεση ψηλά οι παίκτες του Χιμένεθ δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πάρουν τα ηνία του αγώνα, κινδύνευσαν μόνο στην υπέροχη πάσα του Γκαρσία στον Ιβιτς, πέτυχαν το γκολ που χρειάζονταν και αν είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε πολύ πιο εύκολη νίκη.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αλαζονεία και τις θέσεις των ανθρώπων του στα πλαίσια του... «ή εμείς ή κανείς» και αυτές τις θέσεις μετουσίωσαν σε πραγματικότητα οι οπαδοί του Δικέφαλου του Βορά διακόπτοντας στην ουσία το παιχνίδι, όταν η πρόκριση είχε χαθεί και προκαλώντας περαιτέρω πονοκέφαλο και προβλήματα στην -υποτίθεται- αγαπημένη τους ομάδα.

Και αν βεβαίως δεν μιλούσαμε για Ελλάδα και για μεγαλοψυχίες τύπου... «μπαίνουμε ίσα ίσα για να λήξει κανονικά το παιχνίδι και και να κλείσει το φύλλο αγώνα» ο ΠΑΟΚ σήμερα θα ήταν αντιμέτωπος με τη διάλυση. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι που διατηρούν και επίσημα πόστα στις ελληνικές ομάδες καλλιεργούν και διοχετεύουν το φανατιλίκι τους στις τρελαμένες μάζες. Και μετά κόπτονται και τραβάνε τα μαλλιά τους για την καταστροφή που έρχεται.

Πρόκειται για μία πρόκριση από τις πιο σημαντικές τα τελευταία χρόνια για την ΑΕΚ, μία πρόκριση στην οποία ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τη μεγαλύτερη συμβολή και έναν τίτλο που για την Ενωση έχει πολύ μεγάλη αξία έστω κι αν δεν της λύνει τα προβλήματα.

Αν και για την ΑΕΚ ο τελικός με τον Ατρόμητο είναι πιο δύσκολο ματς απ' ότι το χθεσινό στην Τούμπα. Για την ΑΕΚ δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί σε αντίθεση με τη ρεβάνς της Τούμπας πριν από την οποία ο ΠΑΟΚ είχε βιαστεί να πάρει εκείνος το σχετικό χρίσμα.

Απέναντι στον Ατρόμητο δεν μπορεί να γίνει το ίδιο. Και ας πρόκειται για πολύ καλή ομάδα και ας έχει ήδη κάνει μία ζημιά σε αντίστοιχο τελικό ο Γιώργος Δώνης στον πάγκο της Λάρισας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι γεγονός ότι αυτά τα ματς τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ΑΕΚ.

Αν πάντως η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ συνεχίσει με την ίδια μεθοδικότητα και με... κάτω την μπάλα έχει μπροστά της τη χρυσή ευκαιρία να ολοκληρώσει μία κακή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και με την πρώτη κούπα μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια (το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς τίτλο στην ιστορία της), αλλά και με την καλύτερη παρουσία της στα πλέι οφ της Λίγκας αφού δεν αποκλείεται να μετάσχει για πρώτη φορά με πολύ καλύτερη ψυχολογία από τους βασικούς ανταγωνιστές της.

Τα προβλήματα μπορεί να παραμένουν, αλλά στο ποδόσφαιρο οι αγωνιστικές επιτυχίες έχει αποδειχθεί ότι εκτός από χαμόγελα μπορεί να προκαλέσουν και τις λύσεις.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags