Facebook Pixel Στημένα κορίτσια!
| 2014-04-30 00:49:00

Στημένα κορίτσια!

Στημένα κορίτσια!

Ακόμα μια απολαυστική ρετρό ιστορία "ψάρεψε" ο sportdog από τη σελίδα του Μίλτου του Νταλικέρη στο facebook. "Απερίγραπτη" τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, γράφοντας για "δυο κορίτσια με ασυνήθιστα ονόματα".

Ο Μαστρομανέλος καθόταν στο ...ρεζερβέ τραπέζι του στον καφενέ του Μπάφα κι έπινε τσίπουρα με τον Πέτρο της Κουφής και κάτι άλλους χαραμοφάηδες, όπως ο Ντούζας με το τρίκυκλο κι ο Στέφας ο τσομπάνης, που δεν ξέρω πότε σαλάγαγε το κοπάδι, αφού ο κώλος του είχε βγάλει ρίζες στην καρέκλα. Εμείς, χαραμοφάηδες σε εκπαίδευση, καθόμασταν παραδίπλα και περιμέναμε να σχολάσει ο Δεμπασκαλάς για να μας πάει βόλτα με το Ούνο. Εγώ, δηλαδή, περίμενα, γιατί ο Φώτης δεν είχε καθόλου υπομονή. «Θα τελειώνεις, ρε, καμιά ώρα; Μας περιμένουν η Θέκλα και η Φλώρα», τον ρώτησε κι ενώ ο Δεμπασκαλάς σέρβιρε στη συνηθισμένη του απάντηση -«δεν πας καλά»- μαζί με τα τσίπουρα στην παρέα του Μαστρομανέλου, εγώ σκεφτόμουν πού διάβολο πάει ο Φώτης και βρίσκει γυναίκες! Μα και Θέκλα και Φλώρα στο ίδιο πακέτο; Χαθήκανε οι Μαρίες και οι Παναγιώτες; Η αλήθεια είναι πως η Παναγιώτα όντως είχε χαθεί, με αποτέλεσμα να βγαίνω -πάλι- από ερωτική απογοήτευση. Οπότε έψαξα στον Καζαμία του Μπάφα το εορτολόγιο, βρήκα πότε είναι της Αγίας Θέκλας (της Αγίας Φλώρας δεν βρήκα) και ήμουν έτοιμος για νέες περιπέτειες. Θέκλα; Θέκλα. Τι να κάνουμε...

Κάποια στιγμή ο Φώτης δεν κρατήθηκε και πλησίασε τον Μαστρομανέλο να του πει να συντομεύει, γιατί αν άδειαζε εκείνο, το τελευταίο τραπέζι του καφενέ, θα σχόλαγε ο Δεμπασκαλάς και θα πηγαίναμε στο ραντεβού μας. «Μάστορα, δεν πας στο σπίτι σιγά σιγά, που περιμένει η Πολυξένη, να πάμε κι εμείς στη δουλειά μας;», είπε του Μαστρομανέλου κι εκείνος τον χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο του. «Τι δουλειά έχεις εσύ, ρε κοπρίτη;», τον ρώτησε, λες κι ο Μαστρομανέλος που άνοιγε το γκαράζι μόνο για να αερίσει τα γράσα 10 με 11 το πρωί, ήταν προκομμένος. «Μας περιμένουν η Θέκλα κι η Φλώρα, ρε μάστορα», του ξεφούρνισε το λόγο της σπουδής του ο Φώτης. «Δεν πειράζει», απάντησε ο Μαστρομανέλος κι ο Φώτης νόμισε προς στιγμήν πως εννοούσε ότι δεν πειράζει να περιμένουν. Βέβαια, ο μάστορας εννοούσε πως ...«δεν πειράζει που τις λένε έτσι», ωστόσο ο Φώτης πήρε ανάποδες, γνωρίζοντας πως το φουστάνι ήταν το μοναδικό πάθος του Μαστρομανέλου. Μια (άλλη) γυναίκα -εκτός της γυναίκας του της Πολυξένης- μπορούσε να αποτελέσει τον μοναδικό λόγο για να πλυθεί, να ντυθεί σαν άνθρωπος και να είναι τυπικός στην ώρα του. «Τι λες, ρε μάστορα; Εσύ μου λες τέτοια κουβέντα; Να στήσω τα κορίτσια;», τον πρόγκηξε ο Φώτης, αλλά η στιγμή δεν ήταν καλή για επιθέσεις, γιατί μια φορά ο διάβολος είδε πιωμένο τον Μαστρομανέλο και είπε «Παναγία, βόηθα».

Διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα του Μίλτου στο facebook...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags