Facebook Pixel Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..
Life
| 2011-06-14 23:19:00

Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..

Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..

Τις αυστηρές ποινές σε περίπτωση ελεύθερης κατασκήνωσης επανέλαβε ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης.

Ο κύριος Νικητιάδης είπε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατασκήνωση επιτρέπεται μόνο στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping) οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Όσοι κατασκηνώνουν σε χώρο που δεν προβλέπεται, θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές και επιπλέον επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄ άτομο.

«Θα μπορούσε να επιτευχθεί η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης αν διαμορφωθεί προηγουμένως από τα συναρμόδια υπουργεία το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση αλλά παράλληλα να την προστατεύει και να την αναδεικνύει» τόνισε ο υφυπουργός.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags