Το "μπλοκάρισμα" έρχεται ώρες μετά την ανάρτηση στο YouTube φερόμενης συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν και δύο ακόμη ανώτατων αξιωματούχων, κατά την οποία εξετάζεται ενδεχόμενο επέμβασης στην εμπόλεμη Συρία.

Οι εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές της 30ης Μαρτίου. Ο κ. Ερντογάν έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί αν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ηττηθεί στις κάλπες, που μοιάζουν όλο και περισσότερο με δημοψήφισμα για τον ίδιο.

Ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα κατηγορήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εσκεμμένη παραπληροφόρηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης και του Facebook.

Το YouTube κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρχει "τόπος" διαρροής πολλών συνομιλιών που φέρονται να εμπλέκουν προσωπικά τον τούρκο πρωθυπουργό στο πολύκροτο σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς που συνταράσσει την Τουρκία.

Σημειώνεται ωστόσο πως κατά τις τελευταίες ημέρες τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει φήμες για επικείμενη δημοσιοποίηση "ροζ" βίντεο του ίδιου του κ. Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr