Το άγαλμα του Σαρντάρ Πατέλ, εθνικού ήρωα της Ινδίας, που κατασκευάστηκε στην περιοχή της Ναρμάντα, θα αποκαλυφθεί από τον Πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, την Τετάρτη.
Ο Σαρντάρ Πατέλ ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ινδίας, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος National Congress και ένας εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας της Ινδίας.
India to unveil the world's tallest statue, standing at double the size of the Statue of Liberty https://t.co/p5YyAJifoR via @ReutersTV pic.twitter.com/xX7iLi305C — Reuters Top News (@Reuters) 30 Οκτωβρίου 2018
Το «Άγαλμα της Ενότητας» όπως ονομάζεται έχει ύψος 182 μ. σχεδόν διπλάσιο από αυτό του «Αγάλματος της Ελευθερίας» και είναι ψηλότερο από το «Spring Temple Budda», το άγαλμα δηλαδή του θεού Βούδα στο ναό της Άνοιξης στην Κίνα, που κατείχε ως τώρα το ρεκόρ του ψηλότερου αγάλματος στον κόσμο.
Για την κατασκευή του, που διήρκεσε λιγότερο από τέσσερα χρόνια και κόστισε σχεδόν 407 εκατ. δολάρια, χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 70.000 τόνοι τσιμέντου, 24.000 τόνοι χάλυβα και 1.700 τόνοι χαλκού.
Υπολογίζεται ότι το «Άγαλμα της Ενότητας» θα δέχεται καθημερινά 15.000 επισκέπτες.
Πηγή: reader.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο