Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία-ντοκουμέντο με το καταδρομικό «Moskva» τυλιγμένο στις φλόγες, μετά το χτύπημα που δέχτηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους Neptune.

Η γνησιότητα της φωτογραφίας «ελέγχεται», αν και κάποια στοιχεία δείχνουν, ότι πρόκειται όμντως για φρεγάτα κλάσης «Slava». Μέσα στους καπνούς φαίνονται οι χαρακτηριστικοί εκτοξευτές της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου του Ευξείνου Πόντου, το οποίο σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του προς το λιμάνι της Σεβαστούπολης, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δείτε τη φωτογραφία:

Αν η φωτογραφία είναι γνήσια και όντως αντικατοπτρίζει τις τελευταίες ώρες του "Moskva", τότε ίσως να καταρρίπτεται και το αφήγημα της Μόσχας, ότι οι καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στον καταποντισμό του θρυλικού καταδρομικού. Και αυτό γιατί στην εικόνα δεν φαίνεται να υπάρχει θαλασσοταραχή...

Οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες της φλεγόμενης ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου του Ευξείνου Πόντου συγκλόνισαν! Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που υποστηρίζει ότι δείχνει μέλη του πληρώματος του "Moskva" μετά τη βύθισή του. Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά η Ρωσία κάνει αναφορά σε διασωθέντες ναύτες.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι στο παρακάτω βίντεο απεικονίζονται μέλη του πληρώματος του Moskva και είναι η πρώτη φορά που δίνει στη δημοσιότητα τέτοιο υλικό, την ώρα που αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του πληρώματος του καταδρομικού σκοτώθηκαν, μαζί και ο πλοίαρχος.

Η Μόσχα έκανε λόγο για «τυχαία έκρηξη» στην αποθήκη πυρομαχικών του καταδρομικού. Και τη βύθισή του στην «θαλασσοταραχή», που επικρατούσε κατά τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Οι Ουκρανοί, αντίθετα, έσπευσαν να πανηγυρίσουν,υποστηρίζοντας –ανεπίσημα πάντα-ότι έπληξαν το ρωσικό πλοίο με δύο πυραύλους Neptune, από τη στεριά.

Το ουκρανικό σενάριο φαίνεται πως είναι και το επικρατέστερο! Αυτό "μαρτύρησε" το επόμενο χτύπημα των Ρώσων, μετά την απώλεια του θρυλικού καταδρομικού, με τον βομβαρδισμό εργοστασίου, στο οποίο παράγονται οι πύραυλοι "Neptune".  Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί συγκλονιστικό βίντεο με προσωμοίωση του χτυπήματος στη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου του Ευξείνου Πόντου.

Δείτε την προσομοίωση:

 

Πάντως όπως τονίσαμε και στην εισαγωγή του κειμένου, το γόητρο της Ρωσίας επλήγη ανεπανόρθωτα με τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Και μόνο το όνομα του καταδρομικού "Moskva" που έφερε το όνομα της ρωσικής πρωτεύουσας μεγεθύνει τη σημασία της συγκεκριμένης απώλειας για τη χώρα. Το μήνυμα που στάλθηκε από τη Δύση μέσω αυτού του χτυπήματος ήταν ξεκάθαρο. "Η Μόσχα βυθίζεται". 

Ή μήπως όχι; Αναλυτές κάνουν λόγο για στάση αναμονής. Όλοι περιμένουν την αντίδραση της Ρωσίας. "Σταματήστε τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες", ήταν το μήνυμα προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με τη "Washington Post" για την πρόθεση Μπάιντεν να επεκτείνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Την ίδια ώρα, όλος ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις! Ο φόβος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος υποβόσκει μονίμως και η αγωνία κορυφώνεται μέρα με τη μέρα, αφού αυτός ο πόλεμος θα έχει και άλλα επεισόδια. Ίσως διαρκέσει μήνες, ακόμα και χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι η ανθρωπότητα έχει περάσει σε ένα νέο μεταβατικό στάδιο. Ο κόσμος αλλάζει με τον πόλεμο στην Ουκρανία