Facebook Pixel Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες στο Σριναγκάρ για τη φιλοξενίας της συνόδου κορυφής των G20
Life
| 2023-04-28 23:13:00

Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες στο Σριναγκάρ για τη φιλοξενία της συνόδου κορυφής των G20

Sportdog Team
Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες στο Σριναγκάρ για τη φιλοξενία της συνόδου κορυφής των G20

Το Σριναγκάρ έχει υποστεί ένα λίφτινγκ ενόψει της μεγάλης διεθνούς εκδήλωσης, ενώ τα περισσότερα έργα βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για συνάντηση της ομάδας εργασίας του τουρισμού των G20 υπό την προεδρία της Ινδίας στη θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και Κασμίρ–Σριναγκάρ, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου 2023.

Για πρώτη φορά μετά την κατάργηση των άρθρων 370 και 35-Α, το Τζαμού και το Κασμίρ θα φιλοξενήσουν διεθνή εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από κράτη μέλη των G20, φιλοξενούμενες χώρες και αρκετούς διεθνείς οργανισμούς.

Το Σριναγκάρ έχει υποστεί ένα λίφτινγκ ενόψει της μεγάλης διεθνούς εκδήλωσης, ενώ τα περισσότερα έργα βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

«Είναι μια αφορμή για την ενίσχυση της φήμης της πόλης ως φημισμένου τουριστικού προορισμού γνωστός για τη γραφική ομορφιά, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη φιλοξενία των ανθρώπων», ανέφεραν Ινδοί αξιωματούχοι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διασφάλιση της αναβάθμισης της ψηφιακής υποδομής και της ανακαίνισης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου πολύ πριν από τη μεγάλη διεθνή εκδήλωση. Το έργο αξίας εκατομμυρίων ρουπιών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός μίας ή δύο εβδομάδων, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Στον απόηχο της εκδήλωσης των G20, διοργανώνεται μια τριήμερη συνάντηση Y20 στο Λεχ, στην επικράτεια της Ένωσης του Λαντάκ, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες.

Οι G20 αντιπροσωπεύουν το 60 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού και αντιπροσωπεύει το 85 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 75 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου. Είμαι βέβαιος ότι η προεδρία της Ινδίας στους G20 θα δώσει νέα ώθηση στις παγκόσμιες σχέσεις και θα ενισχύσει το πνεύμα της «Μίας Γης, Μιας Οικογένειας, Ένα Μέλλον», αναφέρουν Ινδοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags