Facebook Pixel Ινδίας - Καναδάς: Μοιράζονται κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού
Life
| 2023-05-05 16:06:00

Ινδία και Καναδάς μοιράζονται κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού

του Γεωπόλδου
Ινδία και Καναδάς μοιράζονται κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού

"Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Προεδρίας των G20 της Ινδίας, ο Καναδάς εξέφρασε την υποστήριξή του για την ηγεσία της Ινδίας. Και οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των G20"

Ο Saurabh Kumar, Γραμματέας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας συναντήθηκε με τους Βοηθούς Υφυπουργούς του Καναδικού Υπουργείου Εξωτερικών Weldon Epp και Alexandre Leveque και μοιράστηκαν ένα όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Τον περασμένο μήνα, στις 11 Απριλίου, οι Διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών Ινδίας-Καναδά (FOC) στις 11 Απριλίου στην Οττάβα, κατά τις οποίες και οι δύο πλευρές συζήτησαν σύγχρονα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού και συνεργασία σε πολυμερείς οργανισμούς.

Επικεφαλής της ινδικής αντιπροσωπείας ήταν ο Saurabh Kumar, Γραμματέας στο ΥΠΕΞ της Ινδίας, ενώ της καναδικής πλευράς επικεφαλής ήταν ο David Morrison, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, για Παγκόσμια Υποθέσεις.

Οι δύο πλευρές «χαιρέτησαν τον τακτικό διάλογο και τις συναντήσεις διμερών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων των επικείμενων υπουργικών επισκέψεων που θα βοηθήσουν στη διεύρυνση της διμερούς ατζέντας», ανέφερε το ινδικό ΥΠΕΞ

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Προεδρίας της G20 της Ινδίας, ο Καναδάς εξέφρασε την υποστήριξή του για την ηγεσία της Ινδίας. Και οι δύο πλευρές θα εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν την επιτυχία της G20», συμπλήρωνε η ανακοίνωση.

Η προηγούμενη Διαβούλευση (FOC) Ινδίας Καναδά πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022 και σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, το επόμενο FOC θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία. Πριν από αυτό, τα FOCs πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ινδία και ο Καναδάς μοιράζονται θερμές σχέσεις. Τον Φεβρουάριο, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Melanie Joly επισκέφθηκε την Ινδία και συνάντησε τον Ινδό ομόλογό της, dr. S. Jaishankar.

Κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου Ινδίας-Καναδά, και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν ενδιαφέρον για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και προσβλέπουν στην Εμπορική Συμφωνία Early Progress (EPTA).

Ο Καναδάς και η Ινδία έχουν στενούς δεσμούς που βασίζονται σε κοινές δημοκρατικές αξίες και σε μια μακροχρόνια φιλία. Η ευρεία διμερής συνεργασία μεταξύ Καναδά και Ινδίας εκτείνεται στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, των οικονομικών, της εκπαίδευσης, της άμυνας και της ασφάλειας. Οι βαθιές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ Καναδά και Ινδίας βρίσκονται στο επίκεντρο της σχέσης των δύο χωρών, αφού υπάρχουν 1,8 εκατομμύρια Καναδοί ινδικής καταγωγής στον Καναδά, Μάλιστα η Ινδία είναι η κύρια πηγή νέων μεταναστών στον Καναδά, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του ινδικού ΥΠΕΞ.

Η Ινδία και ο Καναδάς συμμετέχουν σε τεχνικές διαπραγματεύσεις για μια Συνολική Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (CEPA), συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου αγαθών, υπηρεσιών, επενδύσεων, διευκόλυνσης του εμπορίου κ.λπ. Υπάρχουν χωριστά μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας με μηχανισμούς εφαρμογής για την προώθηση των σχέσεων στους τομείς της ενέργειας, της εξόρυξης, της γεωργίας κ.λπ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags