Facebook Pixel Μυστηριώδεις θάνατοι επιστημόνων στην Κίνα που είχαν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις!
Life
| 2023-08-11 20:13:00

Μυστηριώδεις θάνατοι επιστημόνων στην Κίνα που είχαν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις!

του Γεωπόλδου
Μυστηριώδεις θάνατοι επιστημόνων στην Κίνα που είχαν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις!

Άρχισαν να δημιουργούνται ιστορίες συνωμοσίας γύρω από το τραγικό τέλος δύο ερευνητών που ήταν παρόμοιο...

Είναι μια μακρόχρονη πρακτική αδίστακτων κυβερνήσεων να εκμεταλλεύονται αφύσικους θανάτους των επιφανών πολιτών τους ως πρόσχημα για να αναλάβουν αυστηρές ενέργειες και να επιβάλουν περιορισμούς στους αλλοδαπούς, ιδίως από εχθρικές χώρες.

Μια παρόμοια κατάσταση εκτυλίσσεται στην Κίνα. Τα τροχαία ατυχήματα δύο γνωστών επιστημόνων με την ίδια αιτία θανάτου κάνουν τις κινεζικές αρχές να σκεφτούν το ενδεχόμενο κάποιας συνωμοσίας. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε έρευνα για τον ασυνήθιστο και ύποπτο θάνατο των Feng Yanghe και Zhang dabing, των δύο διάσημων επιστημόνων και των προσωπικοτήτων έρευνας και ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο. Αυτοί οι επιστήμονες συμμετείχαν σε υψηλής τεχνολογίας και κρίσιμα ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στην Κίνα.

Ο Feng Yanghe, ο οποίος ήταν καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Συστημάτων του Εθνικού Πανεπιστημίου αμυντικής τεχνολογίας, έκανε σημαντικές ανακαλύψεις στους τομείς της μάθησης ενίσχυσης, του ευφυούς παιχνιδιού, του Ευφυούς Σχεδιασμού, της τεχνολογίας αφαίρεσης πολεμικών παιχνιδιών κλπ. Πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Πεκίνο στις 01 Ιουλίου 2023 ενώ οδηγούσε ένα ταξί DiDi το οποίο χτυπήθηκε από φορτηγό με αποτέλεσμα τον επιτόπιο θάνατο του Feng Yanghe. Αυτό που τον οδήγησε να πάρει ταξί αφήνοντας στην άκρη το προσωπικό ασφαλείας που του είχε ανατεθεί και παραβιάζοντας το πρωτόκολλο προκάλεσε αμφιβολίες και υποψίες στο ατύχημα του.

Ο Zhang dabing, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Jiaotong της Σαγκάης, ασχολήθηκε με την έρευνα στους τομείς του ελέγχου του ρυζιού, της Αναπτυξιακής Βιολογίας του κριθαριού, της έρευνας και της ανάπτυξης νέας υβριδικής τεχνολογίας αναπαραγωγής ρυζιού και της ανίχνευσης ασφάλειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Είχε σημαντική επιρροή στην παγκόσμια επιστημονική ερευνητική κοινότητα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Dragon Boat στις 22 Ιουνίου 2023, είχε τροχαίο στο δρόμο για το σπίτι του στο Γκαόγιου της Γιανγκτζόου και τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί διάσημοι επιστήμονες στην Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ύποπτες συνθήκες και κυρίως από τροχαία ατυχήματα. Το 2017, ο Zhong Yang, καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της ζωής στο Πανεπιστήμιο Fudan, ο οποίος αντιτάχθηκε στην κατάχρηση γενετικά τροποποιημένης τεχνολογίας, πέθανε ενώ ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Το 2018, ο καθηγητής Chen Shuming, ειδικός σε τσιπ και ηγέτης της έρευνας και ανάπτυξης τσιπ όπλων υψηλής τεχνολογίας της Κίνας και το 2019, ο καθηγητής Ning Bin, ακαδημαϊκός της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών, ιδρυτής της σιδηροδρομικής διαμετακόμισης και ιδρυτής της τεχνολογίας σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας συναντήθηκε επίσης με την ίδια μοίρα.

Δεδομένου ότι η Κίνα είναι υπερβολικά συνειδητή και πολύ ευαίσθητη στους ξένους στη χώρα, αυτά τα ατυχήματα ή μπορεί να είναι δολοφονίες που συνδέονται με ξένα στοιχεία για να αποτρέψουν και να κλονίσουν τις κινεζικές προσπάθειες Ε&Α και την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Αυτοί οι θάνατοι θεωρούνται ως απώτερες προσπάθειες από τις ξένες χώρες να καθυστερήσουν το άλμα της Κίνας προς τα εμπρός. Αυτό έχει ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση οδηγώντας σε μια δήλωση της κεντρικής κυβέρνησης ότι “όλα τα αρμόδια τμήματα και οι κομματικές πολιτικές και νομικές επιτροπές σε όλα τα επίπεδα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη και να δώσουν σημασία στην κρυφή εργασία, έτσι ώστε να παρέχουν μια ισχυρή εγγύηση για τα όργανα εθνικής ασφάλειας να εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με το νόμο. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, αλλά δεδομένου του ιστορικού της κινεζικής κυβέρνησης στη διεξαγωγή εξαναγκαστικών εξαφανίσεων ακτιβιστών και αντιφρονούντων, δεν θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε ότι αυτοί οι “τυχαίοι θάνατοι” μπορεί να είναι περιπτώσεις προγραμματισμένης εκτέλεσης αντιφρονούντων φωνών.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags