Facebook Pixel Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει το Πακιστάν για περιπτώσεις εξαφανίσεων
Life
| 2023-08-28 10:36:00

Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει το Πακιστάν για περιπτώσεις εξαφανίσεων

του Γεωπόλδου
Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει το Πακιστάν για περιπτώσεις εξαφανίσεων

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε το Πακιστάν για τις πολλαπλές περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και μυστικών και αυθαίρετων κρατήσεων και κάλεσε τις αρχές να αναλάβουν δράση και να εργαστούν για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής.

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε το Πακιστάν για τις πολλαπλές περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και μυστικών και αυθαίρετων κρατήσεων και κάλεσε τις αρχές να αναλάβουν δράση και να εργαστούν για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής. Ανακοίνωσε επίσης ότι η οργάνωση θα παρουσιάσει μια σειρά από τέτοιες ιστορίες από το Πακιστάν όπου αθώοι άνθρωποι απήχθησαν ξαφνικά χωρίς να γνωρίζουν οι οικογένειές τους πού βρίσκονται.

«Το Πακιστάν πρέπει να σταματήσει την πρακτική της εξαναγκαστικής εξαφάνισης και των μυστικών και αυθαίρετων κρατήσεων. Οι αρχές πρέπει να αποκαλύψουν αμέσως και άνευ όρων πού βρίσκονται οι βίαια εξαφανισθέντες στις οικογένειές τους. Καθώς πλησιάζουμε στην Παγκόσμια Ημέρα των Εξαφανισθέντων, παρουσιάζοντας ορισμένες εμβληματικές περιπτώσεις αυτού του εγκλήματος», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία Νότιας Ασίας στο X (πρώην Twitter). Την Τετάρτη, η Διεθνής Αμνηστία τόνισε και πάλι τις περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων από το Πακιστάν, υπογραμμίζοντας τον απολογισμό που παίρνει στα αγαπημένα πρόσωπα των πληγέντων.

"Πακιστάν: Η αναγκαστική εξαφάνιση είναι ένα ιδιαίτερα σκληρό έγκλημα που έχει τεράστιο συναισθηματικό τίμημα όχι μόνο στους εξαφανισμένους, αλλά και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα των Εξαφανισθέντων, η Διεθνής Αμνηστία και η Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πακιστάν Το @dohrpk θα παρουσιάσει ορισμένες περιπτώσεις εμβληματικές αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία Νότιας Ασίας στο X.

 Εν τω μεταξύ, το Πακιστάν έχει τρομερό ιστορικό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 2022 ήταν μια τρομερή χρονιά για το Μπαλουχιστάν, καθώς το ρεκόρ των εξαφανισθέντων με τη βία άγγιξε τους 629, σκότωσε εξωδικαστικά 195 και βασάνισε 187 ανθρώπους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε η Paank, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Κινήματος των Μπαλόχ.

Τον Απρίλιο του 2023, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν όπως το Urdu Point ανέφεραν ότι μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κουέτα οργανώθηκε από τη «Φωνή για τους αγνοούμενους των Μπαλόχ» ενάντια στις ψεύτικες συναντήσεις και τις αναγκαστικές εξαφανίσεις. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την ανάκτηση των αγνοουμένων. Η έκθεση επισημαίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με γραφήματα. Σύμφωνα με αυτό, τον Ιανουάριο του 2022, σημειώθηκαν 92 εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, 15 δολοφονίες και ένα άτομο βασανίστηκε από τον στρατό του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags