Facebook Pixel Ακραίοι ισλαμιστές στο Πακιστάν καλούν για δράση κατά των χριστιανών!
Life
| 2023-09-07 04:33:00

Ακραίοι ισλαμιστές στο Πακιστάν καλούν για δράση κατά των χριστιανών!

του Γεωπόλδου
Ακραίοι ισλαμιστές στο Πακιστάν καλούν για δράση κατά των χριστιανών!

Οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τη χειρότερη περίοδο φόβου και απειλών στο Πακιστάν.

Το “Human Rights Focus Pakistan” (HRFP) καταδίκασε σθεναρά την επίθεση εναντίον χριστιανών στο Πακιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή της Τζαρανβάλα.

Το HRFP εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις πρόσφατες απειλές και φόβους των Χριστιανών στο Πακιστάν που έχουν τις ρίζες τους στο περιστατικό Jaranwala.

Η δήλωση σημειώνει ότι πάνω από 21 εκκλησίες και περισσότερα από εκατό σπίτια κάηκαν στις 16 Αυγούστου μετά από επίθεση όχλου στη Τζαρανβάλα. Επιπλέον, 10.000 χριστιανοί μετακινήθηκαν αμέσως και 20.000 επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Ωστοσο, οι μετασεισμοί του συμβάντος εξακολουθούν να υπάρχουν…

«Η Human Rights Focus Pakistan (HRFP) καταδικάζει έντονα την επίθεση στον πάστορα Ελιέζερ Σιντού με το ψευδώνυμο Βίκυ μετά την επίθεση σε Εκκλησίες στη Τζαρανβάλα (Φαϊσαλαμπάντ) και Χριστιανούς για ψευδείς ισχυρισμούς βλασφημίας», ανέφερε το HRFP σε ανακοίνωσή του. 

Ο πάστορας Βίκυ δέχθηκε επίθεση από τα ίδια θρησκευτικά στοιχεία που έγραψαν τα ισλαμικά συνθήματα στον τοίχο της Εκκλησίας στις 28 Αυγούστου. «Ο πάστορας πυροβολήθηκε από έναν άνδρα όταν επέστρεφε στο σπίτι του στην πόλη Ρεχμάτ Χανουάαν στο Φαϊσαλαμπάντ», πρόσθεσε το HRFP. .

Ωστόσο, η ομάδα του HRFP συναντήθηκε με τον πάστορα και την οικογένειά του στο Civil Hospital (DHQ) του Φαϊσαλαμπάντ, όπου νοσηλεύτηκε μετά τον πυροβολισμό, ο δράστης του οποίου τράπηκε σε φυγή.

Ο πρόεδρος του Human Rights Focus Pakistan (HRFP), Ναβίντ Γουόλτερ είπε ότι παρόλο που απαιτούμε να καθιερωθεί μια πολιτική και ένας μηχανισμός για την επίλυση αυτών των συγκρούσεων, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Οι ακραίοι ισλαμιστές έγιναν πιο βίαιοι αφού η αστυνομία κατέγραψε περιστατικά βίας.

Ζήτησε επίσης να απαγορευτούν οι θρησκευτικές ομάδες που προκαλούν τους ανθρώπους να επιτεθούν στους χριστιανούς. Πολλά βίντεο γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τους ισλαμιστές να αναλάβουν δράση κατά των χριστιανών.

«Η επίθεση στον πάστορα Ελιέζερ Βιντού και οι απειλές είναι ένα άλλο παράδειγμα δίωξης χριστιανών στο Πακιστάν», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ομάδα του HRFP και οι εθελοντές εργάζονται στο πεδίο για να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις μέσω νομικών ενεργειών, διαθρησκευτικών διαλόγων και προσπαθειών υπεράσπισης με άμεσα βήματα για προστασία και δικαιοσύνη. «Αυτό φαίνεται πιο δύσκολο τώρα», πρόσθεσε η δήλωση.

Ο Γουόλτερ είπε περαιτέρω ότι μετά τις επιθέσεις στη Τζαρανβάλα, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά που δηλώνουν ότι ισλαμικά θρησκευτικά στοιχεία δημιουργούν προβλήματα και γράφουν ισλαμικούς στίχους στους τοίχους της εκκλησίας. 

«Κάποιες αναφορές για τα ίδια ζητήματα υπάρχουν και στο Καράτσι, τη Σαργκόντα και το Ραβαλπίντι με κατηγορίες για βλασφημία και γραφή ισλαμικών συνθημάτων στους τοίχους της Εκκλησίας», ανέφερε στην ανακοίνωση το HRFP.

Επιπλέον, ο Γουόλτερ σημείωσε ότι οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τη χειρότερη περίοδο φόβου και απειλών το Πακιστάν. «Ζητούν μέτρα προστασίας από τις αρχές για τις άμεσες ενέργειές τους για να τερματιστεί η σειρά βίας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags