Η είδηση προκάλεσε ΣΟΚ και πολλές αντιδράσεις! Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προκαλώντας το θάνατο 500 ανθρώπων, ενώ εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες. Οι παλαιστινιακές αρχές ισχυρίστηκαν, ότι η επίθεση έγινε από τον Ισραηλινό Στρατό.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2023, ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν «ειδεχθής σφαγή» που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.

Αρχικά το Ισραήλ έκανε λόγο για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς. Στη συνέχεια απέδωσε την ευθύνη στην παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ, λέγοντας ότι τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού υποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο επλήγη κατά την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση.

Μάλιστα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανήρτησαν βίντεο, στο οποίο φαίνεται ρουκέτα μέσα από τη Γάζα να εκτοξεύεται και να χτυπά το νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο: