Facebook Pixel Σε επαγρύπνιση το ινδικό ναυτικό! Παρακολουθεί τα κινεζικά υποβρύχια που κινούνται προς το Πακιστάν
Life
| 2023-10-30 06:35:00

Σε επαγρύπνιση το ινδικό ναυτικό! Παρακολουθεί τα κινεζικά υποβρύχια που κινούνται προς το Πακιστάν

του Γεωπόλδου
Σε επαγρύπνιση το ινδικό ναυτικό! Παρακολουθεί τα κινεζικά υποβρύχια που κινούνται προς το Πακιστάν

Eν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας αστάθειας, τα κινεζικά υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία κινούνται προς το Πακιστάν για πιθανά πολεμικά παιχνίδια και παρακολουθούνται στενά από στοιχεία του Ινδικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων επιτήρησης P-8i και των drones Predator MQ-9b.

Το ινδικό ναυτικό παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες των κινεζικών ναυτικών κινήσεων στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, η οποία θεωρείται παγκοσμίως ως η περιοχή ευθύνης της Ινδίας.

"Τρία πολεμικά πλοία του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιτορπιλικού και μιας φρεγάτας μαζί με ένα δεξαμενόπλοιο, βρίσκονται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και είναι πιθανό να ενωθούν με το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν για θαλάσσιες ασκήσεις", ανέφεραν πηγές στο Κέντρο ασφαλείας.

Τα τρία πολεμικά πλοία ήταν μέρος της 44ης δύναμης συνοδείας κατά της πειρατείας από τον Μάιο του 2023 και τώρα έχουν παραδώσει την ευθύνη των ρόλων κατά της πειρατείας στο 45ο APEF στον Κόλπο του Άντεν.

Το 45ο APEF εισήλθε στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού στο IOR τον Οκτώβριο και βρίσκεται εκεί από τότε.

Οι ενδιαφερόμενες υπηρεσίες υποψιάζονται ότι τα κινεζικά και πακιστανικά πολεμικά πλοία ενδέχεται να κινηθούν πιο κοντά προς τις περιοχές του Περσικού Κόλπου από όπου μπορούν να παρακολουθούν τις αμερικανικές κινητοποιήσεις μετά την έκρηξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στην περιοχή αυτή.

Τα κινεζικά πολεμικά πλοία έχουν ενωθεί με ένα υποβρύχιο κλάσης Song μαζί με ένα υποβρύχιο σκάφος υποστήριξης Chang Dao (ASR 847).

Αυτά τα πλοία παρακολουθούνταν στενά από τα περιουσιακά στοιχεία του Ινδικού Ναυτικού.

Το Ινδικό Ναυτικό έχει αναπτυχθεί στις περιοχές γύρω από τα Στενά της μαλάκας και πετάει πολύ εκτεταμένα τα αντιυποβρυχιακά πολεμικά αεροπλάνα P-8i και τα drones Predator.

Τα πολεμικά παιχνίδια με το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν προγραμματίζονται να διεξαχθούν στα μέσα ή στα τέλη Νοεμβρίου και θα δουν τη συμμετοχή πακιστανικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα ινδικά ναυτικά μέσα έχουν επίσης εντοπίσει ένα κινεζικό οιονεί στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος, το Shi Yan 6 στο IOR από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ερευνητικό σκάφος πραγματοποιεί επί του παρόντος κοινή επιστημονική έρευνα στην ΑΟΖ της Σρι Λάνκα, ανέφεραν πηγές.

Το ινδικό ναυτικό έχει επίσης σημαντική παρουσία στον Περσικό Κόλπο καθώς και στον Κόλπο του Άντεν και διατηρεί την επιτήρησή του ενάντια σε οποιαδήποτε κίνηση των αντιπάλων στην περιοχή. 

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags