Facebook Pixel Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούν για δράση για τις γυναίκες στο Πακιστάν!
Life
| 2023-11-10 11:24:00

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούν για δράση για τις γυναίκες στο Πακιστάν!

του Γεωπόλδου
Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούν για δράση για τις γυναίκες στο Πακιστάν!

Oι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν είναι βαθιά ανησυχητικές και απαιτούν επείγουσα προσοχή. Ανησυχία για τον εξαναγκαστικό προσηλυτισμό και βιασμό γυναικών και κοριτσιών.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ajan Haga και Charlie Weimers, συγκέντρωσαν δικηγόρους, εμπειρογνώμονες για το φύλο, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιζώντες για μια εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε το ειδησεογραφικό portal "The White Post Pakistan".

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες σχετικά με το οδυνηρό ζήτημα της εξαναγκαστικής μεταστροφής της πίστης και της σεξουαλικής βίας που στοχεύει τις γυναίκες και τα κορίτσια μειονοτήτων στο Πακιστάν. Ζήτησαν ολοκληρωμένα μέτρα για τον τερματισμό αυτών των πρακτικών και τη διασφάλιση της δικαιοσύνης για τα θύματα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την INGOs, την Jubilee Campaign και την Open Doors, ανέφερε η White Post Pakistan. Το White Post Pakistan είναι μια διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στην προώθηση των ανείπωτων ιστοριών και Αγώνων των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν. Η White Post Pakistan προσπαθεί να παρέχει μια πλατφόρμα για άρθρα με βάση την έρευνα που γράφτηκαν από επαγγελματίες δημοσιογράφους και συντάκτες, με ιδιαίτερη έμφαση στους δημοσιογράφους από θρησκευτικές μειονότητες.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της ερευνητικής μελέτης "μετατροπή χωρίς συγκατάθεση" που διεξήχθη από την εκστρατεία Voice for Justice και Jubilee. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 79% των απαχθέντων Χριστιανών κοριτσιών έχουν υποστεί απαγωγή, αναγκαστική θρησκευτική μεταστροφή, παιδικό γάμο και σεξουαλική βία πριν φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών. Οι τάσεις περιλαμβάνουν την παραποίηση της ηλικίας των θυμάτων για την αποφυγή νομικών συνεπειών και την έκδοση δόλιων πιστοποιητικών μετατροπής από ορισμένα θρησκευτικά ιδρύματα και πολιτικές οντότητες.

Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για το θέμα. Εκφράζοντας τις ανησυχίες της σχετικά με το θέμα, η Anja Haga δήλωσε: "οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν είναι βαθιά ανησυχητικές και απαιτούν επείγουσα προσοχή. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς ενώ παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών μειονοτήτων", ανέφερε η White Post Pakistan.

Εν τω μεταξύ, ο Τσάρλι Βάιμερς είπε, "είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε συλλογικά για να τερματίσουμε την αδικία που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικές κοινότητες. Ο ρόλος μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να ευαισθητοποιούμε και να υποστηρίζουμε την αλλαγή. "Οι ειδικοί μοιράστηκαν εμπειρίες ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από αυτές τις πρακτικές. Η Mirjam bos, ειδικός από την Jubilee Campaign, μοιράστηκε την ιστορία της Mishal Rasheed, ενός 15χρονου Χριστιανού κοριτσιού που απήχθη, διακινήθηκε, υποβλήθηκε σε ομαδικό βιασμό και εξαναγκάστηκε να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.

Σύμφωνα με τον Mirjam Bos, ο Rasheed αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν από τους απαγωγείς της για να αποφύγει να λογοδοτήσει. Σύμφωνα με την είδηση, οι απαγωγείς συχνά αναγκάζουν τα θύματα να υπογράψουν έγγραφα που πιστοποιούν ψευδώς τη νόμιμη ηλικία τους και εκφράζουν την ετοιμότητά τους να παντρευτούν και να μεταστραφούν. Η Rachel Morley, ανώτερη ερευνήτρια για τις χριστιανικές διώξεις στο Open Doors, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ένα "ανησυχητικό μοτίβο κακοποίησης και θυματοποίησης των κοριτσιών μειονοτήτων", προσθέτοντας ότι απαιτεί δράση.

Οι συμμετέχοντες κάλεσαν τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν διπλωματικούς διαύλους, να ευαισθητοποιήσουν και να ζητήσουν νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαναγκαστικών μετατροπών πίστης και της σεξουαλικής βίας στο Πακιστάν, σύμφωνα με την έκθεση White Post Pakistan. Ο Joseph Jansen, υπεύθυνος υπεράσπισης της εκστρατείας Jubilee, στην Ολλανδία, παρουσίασε τις συστάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξέταση.

Ο Τζάνσεν ζήτησε να οργανωθεί μια ακρόαση στην οποία θα συμμετέχουν θύματα και επηρεασμένες οικογένειες αναγκαστικών θρησκευτικών μεταστροφών στο Πακιστάν, ανέφερε η White Post Pakistan. Ο Τζάνσεν ζήτησε να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τις εξαναγκαστικές μετατροπές πίστης στο Πακιστάν και να προτείνει ένα ψήφισμα που καλεί το Πακιστάν να εισαγάγει έναν νόμο κατά των αναγκαστικών μετατροπών που να τηρεί τα διεθνή πρότυπα θρησκευτικής ελευθερίας και να τροποποιήσει τους νόμους περί περιορισμού του γάμου παιδιών για να καθορίσει μια ελάχιστη ηλικία γάμου 18 χρόνια τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια.Ο Joseph Jansen κάλεσε τους ευρωβουλευτές να στείλουν επιστολή στις πακιστανικές αρχές προτρέποντάς τους να αναλάβουν δράση για την προστασία των μειονοτήτων από την αναγκαστική θρησκευτική μεταστροφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags