Facebook Pixel Σύλληψη 14 Πακιστανών ύποπτων για Τρομοκρατία στην Ισπανία
Life
| 2023-11-13 11:21:00

Σύλληψη 14 Πακιστανών ύποπτων για Τρομοκρατία στην Ισπανία

του Γεωπόλδου
Σύλληψη 14 Πακιστανών ύποπτων για Τρομοκρατία στην Ισπανία

Οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας διπλασίασαν την επιτήρηση υπόπτων προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιθέσεις.

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε 14 άτομα με καταγωγή από το Πακιστάν και κατέστρεψε ένα ύποπτο δίκτυο τζιχαντιστών που εδρεύει στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Euro Weekly News".

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που ξεκίνησε από το Γραφείο του Γενικού Επιτρόπου Πληροφοριών της Ισπανίας μετά την αύξηση του αντιτρομοκρατικού επιπέδου συναγερμού στη χώρα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ πριν από έναν μήνα. Οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας διπλασίασαν την επιτήρηση υπόπτων προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιθέσεις.

Όλοι οι συλληφθέντες ήταν πακιστανικής καταγωγής και λέγεται ότι ζούσαν στην Καταλονία, τη Βαλένθια, τη Γκουιπουζκόα, τη Βιτόρια, το Λογκρόνο και τη Λέιντα. Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν τις συλλήψεις στην τοπική εφημερίδα, La Razon.

Οι αρχές θεωρούν, ότι αυτά τα άτομα σχημάτισαν ένα δίκτυο στο οποίο μεταδόθηκαν διαδικτυακά μηνύματα τζιχαντιστών και υψηλός βαθμός ριζοσπαστικοποίησης. Ο David Atherton, ένας δημοσιογράφος στο The European Conservative, δημοσίευσε στην εφαρμογή X των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας ότι αυτοί οι 14 Πακιστανοί τζιχαντιστές συνδέονται με το Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) ένα ισλαμικό εξτρεμιστικό πολιτικό κόμμα στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags