Facebook Pixel Ο παγκόσμιος ηγέτης με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής! "Τρώει" Μπάιντεν
Life
| 2023-12-12 11:24:00

Ο παγκόσμιος ηγέτης με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής! "Τρώει" Μπάιντεν

του Γεωπόλδου
Ο παγκόσμιος ηγέτης με τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής! "Τρώει" Μπάιντεν

Τα ποσοστά αποδοχής άλλων μεγάλων παγκόσμιων ηγετών βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών με ποσοστό αποδοχής 76%, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult.

Σύμφωνα με το «Global Leader Approval Rating Tracker» της εταιρείας συμβούλων που εδρεύει στις ΗΠΑ, το 76 τοις εκατό των ανθρώπων στην Ινδία εγκρίνουν την ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι, ενώ το 18 τοις εκατό την αποδοκιμάζει και το 6 τοις εκατό δεν εξέφρασε καμία γνώμη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τεράστιο αριθμό με μεγάλη διαφορά, καθώς τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία αποδοχής απολαμβάνουν ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador (66%) και ο Πρόεδρος της Ελβετίας Alain Berset (58%).

Και σε προηγούμενες έρευνες, ο πρωθυπουργός Μόντι είχε φτάσει στην κορυφή των παγκόσμιων αξιολογήσεων. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά αποδοχής άλλων μεγάλων παγκόσμιων ηγετών βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ποσοστό αποδοχής 37%, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έχει 31%, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ ανέρχεται στο 25 τοις εκατό και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μόλις στο 24 τοις εκατό.

Σημειωτέον, αυτές οι βαθμολογίες έρχονται αφότου το Κόμμα Bharatiya Janata υπό τον Πρωθυπουργό Μόντι σημείωσε τεράστιες νίκες σε τρεις βουλευτικές εκλογές στις πολιτείες της ενδοχώρας των Χίντι, Μάντγια Πραντές, Ρατζαστάν και Τσατισγκάρ.

Αυτό θεωρείται μια τεράστια ώθηση για τον πρωθυπουργό Μόντι και το κόμμα του ενόψει των γενικών εκλογών που προγραμματίζονται να διεξαχθούν το 2024.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μόντι συμμετείχε πρόσφατα στη Διάσκεψη των Μερών-28 (COP28) για τη Δράση Κορυφής για το Κλίμα στα ΗΑΕ.

Ο πρωθυπουργός Μόντι είπε ότι η Ινδία είναι από τις λίγες χώρες που πρόκειται να ανταποκριθούν στην Προβλεπόμενη Εθνικά Αποφασισμένη Συνεισφορά (NDC) ως μέρος των προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και πρότεινε η χώρα να φιλοξενήσει το COP33 το 2028.

Κατά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρωθυπουργός Μόντι σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή είχε τεράστιο αντίκτυπο στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου. Υπογράμμισε ότι οι χώρες στον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, έχουν μικρότερο ρόλο να διαδραματίσουν στην κλιματική αλλαγή, αλλά ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής σε αυτές είναι τεράστιος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags