Facebook Pixel Αποβολή μαθητή λυκείου στις ΗΠΑ επειδή η μητέρα του έκανε αναρτήσεις υπέρ της Παλαιστίνης!
Life
| 2023-12-18 02:31:00

Αποβολή μαθητή λυκείου στις ΗΠΑ επειδή η μητέρα του έκανε αναρτήσεις υπέρ της Παλαιστίνης!

του Γεωπόλδου
Αποβολή μαθητή λυκείου στις ΗΠΑ επειδή η μητέρα του έκανε αναρτήσεις υπέρ της Παλαιστίνης!

Στην πολιτεία της Φλόριντα μαθητής λυκείου παλαιστινιακής καταγωγής αποβλήθηκε από το σχολείο λόγω των φιλοπαλαιστινιακών αναρτήσεων της μητέρας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με αναφορές στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης,οι οποίες αναπαράχθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και την τουρκική ιστοσελίδα Artι Gerçek,  ο 15χρονος Jad Abuhamda, μαθητής στο σχολείο Pine Crest στο Φορτ Λόντερντεϊλ αποβλήθηκε αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή η μητέρα τοτ, Maha Almasri, η οποία εργαζόταν ως καθηγήτρια μαθηματικών στο ίδιο σχολείο, μοιράστηκε δημοσιεύσεις που επέκριναν το Ισραήλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στη γραπτή δήλωση που έκανε η διοίκηση του σχολείου, έκανε λόγο για αναρτήσεις μίσους της Almasri στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η Almasri όμως αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι οι αναρτήσεις της είχαν σκοπό μόνο να εφιστήσουν την προσοχή στην ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.

Ο Abuhamda, μαθητής β' λυκείου, τόνισε ότι ήταν άδικο και απογοητευτικό που αποβλήθηκε από το σχολείο στο οποίο ήταν μαθητής για 10 χρόνια για αυτόν τον λόγο. Στη δήλωσή του για το θέμα, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών στις ΗΠΑ, κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ να διερευνήσει το περιστατικό. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags