Facebook Pixel Αποκάλυψη! Αυτοί είναι οι 4 Ινδοί αστροναύτες που θα πετάξουν με την αποστ
Life
| 2024-02-29 13:00:00

Αποκάλυψη! Αυτοί είναι οι 4 Ινδοί αστροναύτες που θα πετάξουν με την αποστολή "Gaganyaan"

Sportdog Team
Αποκάλυψη! Αυτοί είναι οι 4 Ινδοί αστροναύτες που θα πετάξουν με την αποστολή "Gaganyaan"

Ο πρωθυπουργός Μόντι αποκάλυψε τα ονόματα τεσσάρων αστροναυτών που εκπαιδεύονται για την πρώτη αποστολή ανθρώπινης πτήσης στο διάστημα της Ινδίας.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 τα ονόματα των τεσσάρων αστροναυτών που εκπαιδεύονται για την παρθενική αποστολή ανθρώπινης πτήσης της χώρας στο διάστημα, Gaganyaan . Τους αποκάλεσε  τέσσερις δυνάμεις που περικλείουν τις φιλοδοξίες 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.

Οι τέσσερις αστροναύτες είναι -- οι καπετάνιοι της ομάδας Prasanth Balakrishnan Nair, Angad Pratap, Ajit Krishnan και ο διοικητής της πτέρυγας Shubhanshu Shukla, είπε ο Modi στο Διαστημικό Κέντρο Vikram Sarabhai (VSSC) στην Thumba κοντά εδώ.

«Δεν είναι μόνο τέσσερα ονόματα ή τέσσερα ανθρώπινα όντα, είναι οι τέσσερις δυνάμεις που θα μεταφέρουν τις φιλοδοξίες 140 crore Ινδών στο διάστημα. Ένας Ινδός πηγαίνει στο διάστημα, μετά από 40 χρόνια. Αυτή τη φορά, ο χρόνος είναι δικός μας, η αντίστροφη μέτρηση είναι δική μας και ο πύραυλος είναι και δικός μας», είπε ο πρωθυπουργός .

Ο Captain Prashanth B. Nair ανήκει στην Κεράλα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη φιλόδοξη αποστολή της Ινδίας, οι τέσσερις πιλότοι εκπαιδεύονται πρόσφατα και επί του παρόντος, εξοικειώνονται με τις ιδιαιτερότητες της αποστολής σε μια εγκατάσταση ISRO , έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη Ρωσία.

Με τον Gaganyaan να είναι η πρώτη ανθρώπινη διαστημική αποστολή της Ινδίας, αναφέρθηκε ότι όλοι οι εκλεγμένοι αστροναύτες θα ήταν δοκιμαστικοί πιλότοι. Μετά από αρκετούς γύρους επιλογής, το IAM και το ISRO επέλεξαν τους τέσσερις τελευταίους πιλότους δοκιμών.

Μετά από κάποιες καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον Covid-19 , έλαβαν εκπαίδευση στη Ρωσία το 2021. Έκτοτε, οι τέσσερις λαμβάνουν βοήθεια από διάφορους φορείς ενώ ολοκληρώνουν διαφορετικά προγράμματα κατάρτισης στην Ινδία.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες, ένας Ινδός ήταν έτοιμος να τολμήσει στο διάστημα και «αυτή τη φορά γύρω από την αντίστροφη μέτρηση, ο χρονισμός, ακόμη και ο πύραυλος θα ήταν δικός μας», είπε.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού δήλωσε τη Δευτέρα ότι το όραμα του πρωθυπουργού για μεταρρύθμιση του διαστημικού τομέα της χώρας για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του και η δέσμευσή του να ενισχύσει την τεχνική και την ικανότητα Ε&Α (έρευνα και ανάπτυξη) στον τομέα θα ενισχυθεί καθώς τρία σημαντικά έργα διαστημικής υποδομής θα θα εγκαινιαστεί κατά την επίσκεψή του στο Διαστημικό Κέντρο Vikram Sarabhai, Thiruvananthapuram.

Τα έργα περιλαμβάνουν το PSLV Integration Facility (PIF) στο Διαστημικό Κέντρο Satish Dhawan στη Sriharikota, τη νέα «Semi-cryogenics Integrated Engine and Stage Test Facility» στο ISRO Propulsion Complex στο Mahendragiri και την «Trisonic Wind Tunnel» στο VSSC στο Θιρουβανανθαπουράμ. Αυτές οι προσπάθειες, συλλογικά κοστίζουν περίπου Rs. 1800 crore, προσφέρουν τεχνική υποδομή αιχμής για τον διαστημικό τομέα.

Το PSLV Integration Facility (PIF) στο Διαστημικό Κέντρο Satish Dhawan, Sriharikota, αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα των εκτοξεύσεων PSLV από 6 σε 15 ετησίως. Επιπλέον, αυτή η προηγμένη εγκατάσταση είναι σε θέση να υποστηρίζει εκτοξεύσεις για SSLV και άλλα μικρά οχήματα εκτόξευσης που έχουν αναπτυχθεί από ιδιωτικές διαστημικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags