Facebook Pixel Η "σφαγή" του Παναθηναϊκού κόντρα στη μεγάλη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-10 10:13:00

Η "σφαγή" του Παναθηναϊκού κόντρα στη μεγάλη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η "σφαγή" του Παναθηναϊκού κόντρα στη μεγάλη Λίβερπουλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, 10 Απριλίου του 1985, ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έχανε με 4-0 από τους "ρεντς", με τον διαιτητή να μην μετράει κανονικό γκολ του Ρότσα στο 0-0...

Το βράδυ της 10ης Απριλίου, στον ποδοσφαιρικό ναό του "Άνφιλντ" και μπροστά στον Ολλανδό διαιτητή Γιαν Κάιζερ, παρατάχθηκαν Λίβερπουλ και Παναθηναϊκός για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που παρά λίγο να βάλουν φωτιά στο "Άνφιλντ" στο 12ο λεπτό του αγώνα. Ο Δημόπουλος κέρδισε φάουλ αριστερά και έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Το χτύπησε ο Σαραβάκος, η μπάλα έφτασε στον Δημόπουλο που τη γύρισε προς τα πίσω. Ο επερχόμενος Ρότσα από το ύψος της περιοχής με αριστερό κεραυνό ξετίναξε τα δίχτυα του Γκρόμπελαρ. Προς γενική κατάπληξη, ο Κάιζερ ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Δημόπουλο, ο οποίος όμως ούτε τη φάση επηρέαζε, αλλά και καλυπτόταν από τον Λόρενσον πριν σουτάρει ο Ρότσα.

Στο 35ο λεπτό ο Μακ Ντόναλντ σούταρε από μακριά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γουόρκ έγραψε το 1-0. Με αυτό το σκορ τελείωσε το ημίχρονο. Ο Μαυρίδης τα πήγαινε μέχρι εκείνο το σημείο περίφημα απέναντι στον Ίαν Ρας. Όμως στην αρχή της επανάληψης ο Ουαλός άσος μέσα σε ένα δίλεπτο (48’ & 49’) εκτέλεσε δυο φορές τον Παναθηναϊκό και τελείωσε το ματς. Στη συνέχεια οι "πράσινοι" ισορρόπησαν το παιχνίδι, στο 70’ ο Σαραβάκος έπιασε ένα φοβερό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Γκρόμπελαρ, στο 73’ ο Ρότσα έστειλε τη μπάλα από κόρνερ στο δοκάρι και στο 80’ ο Κάιζερ αγνόησε προκλητικά καθαρή ανατροπή του Σαραβάκου μέσα στην περιοχή. Στο 84’ ο Μπέγκλιν πέτυχε το τέταρτο γκολ της Λίβερπουλ διαμορφωνοντας το τελικό 4-0.

10.04.85: Λίβερπουλ - Παναθηναϊκός 4-0 (36' Γουόρκ, 48' και 49' Ρας, 84' Μπέγκλιν).
ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ:
Λαφτσής, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Δοντάς, Σαραβάκος, Αντωνίου (54' Λιβαθηνός), Μαυρίδης, Ρότσα, Θ. Δημόπουλος (77' Κάβουρας).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags