Facebook Pixel Μόνιμος Συντονιστής ΟΗΕ: Σε μοναδική θέση η Ινδία να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στον διχασμένο κόσμο
Life
| 2023-04-16 17:06:00

Μόνιμος Συντονιστής ΟΗΕ: Σε μοναδική θέση η Ινδία να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στον διχασμένο κόσμο

του Γεωπόλδου
Μόνιμος Συντονιστής ΟΗΕ: Σε μοναδική θέση η Ινδία να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στον διχασμένο κόσμο

Η Ινδία βρίσκεται σε μοναδική θέση αυτή τη στιγμή του διχασμένου κόσμου για να διαδραματίσει έναν πολύ εποικοδομητικό και θετικό ρόλο στη συνένωση χωρών, δήλωσε εδώ την Τετάρτη ο συντονιστής του ΟΗΕ, Σόμπι Σαρπ.

Ο μόνιμος συντονιστής του ΟΗΕ έκανε τις παραπάνω παρατηρήσεις μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνέδριο της Global India Insights.

Μιλώντας περαιτέρω για τις προσδοκίες του από την Προεδρία της G20 της Ινδίας, ο Σόμπι Σαρπ είπε στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «Οι προσδοκίες παραμένουν πολύ υψηλές και ότι η Ινδία έχει θέσει στόχους φιλόδοξου, χωρίς αποκλεισμούς, με προσανατολισμό στη δράση G20» και «η Ινδία το επιτυγχάνει αυτό».

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το είδαμε στα εκπληκτικά μέρη της χώρας. Νομίζω ότι οι συζητήσεις είναι πολύ επίκαιρες. Η Ινδία βρίσκεται σε μοναδική θέση αυτή τη στιγμή του διχασμένου κόσμου για να διαδραματίσει έναν πολύ εποικοδομητικό και θετικό ρόλο στην ένωση των χωρών», πρόσθεσε ο Sharp.

Ο Γενικός Συντονιστής της Ινδίας της G20, Harsh Vardhan Shringla, μίλησε επίσης στη διάσκεψη και μίλησε για την παγκόσμια κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η Ινδία έχει αναλάβει την Προεδρία της G20.

Τονίζοντας και τονίζοντας την έννοια και τον ορισμό της «συμμετοχικότητας», είπε ότι «Έχει μια διαφορετική χροιά σε αυτό, γι' αυτό και η Ινδία εστιάζει σήμερα στο να διατηρήσει τον πρώτο της στόχο υπό την προεδρία της να φέρει τον κόσμο κοντά για έναν ευγενή σκοπό».

Και πρόσθεσε, «Αναπτυσσόμενα έθνη όπως η Ινδία και η Ινδονησία, αξιοποιούν τη δύναμη να επιστήσουν την προσοχή στις ανησυχίες του Παγκόσμιου Νότου. Η Ινδία στοχεύει σθεναρά να γίνει ένα ανεπτυγμένο έθνος έως το 2047».

Τόνισε επίσης πώς η Ινδία έχει προσκαλέσει μακράν τα περισσότερα από τα κράτη της Νότιας Αφρικής, όπως η Νιγηρία και ο Ισημερινός, να ενισχύσουν τους διαλόγους και τις συζητήσεις για κοινά ζητήματα ενδιαφέροντος και να εκφράσουν τη συνεργασία του Νότου και έχει επίσης προσκαλέσει τα έθνη σύμφωνα με την τεχνογνωσία και τα ενδιαφέροντά τους σε ορισμένα θέματα . Η Δανία συμμετείχε στις συζητήσεις σχετικά με την περιοχή του Ωκεανού της Ινδίας και το Νεπάλ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μαζί μας για συζητήσεις για την οικονομική και χρηματοοικονομική ένταξη.

Εν τω μεταξύ, η Ina Krisnamurthi, απεσταλμένη της Ινδονησίας στην Ινδία, η οποία ήταν επίσης παρούσα στη διάσκεψη, είπε στο Ινδικό πρακτορείο ειδήσεων: «Ολοκληρώνοντας περίπου τεσσεράμισι μήνες από την Προεδρία της G20, έχει συμβεί ενδιαφέρουσα δυναμική και η Ινδία θα αγωνιστεί και θα ευδοκιμήσει την Προεδρία της G20».

«Έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική. Ξανά και ξανά μπορώ να πω ότι η Ινδία θα αγωνιστεί και θα ευδοκιμήσει στην προεδρία της. Πολλά επιτεύγματα έχουν ήδη κάνει η Ινδία στο θέμα της ψηφιακής και ενεργειακής μετάβασης και σε πολλά άλλα ζητήματα, ουσιαστικά όταν η Ινδία πρότεινε την αρχή της ένταξης στην Προεδρία της. Έτσι, ανυπομονούμε για το τι μπορεί να κάνει η Ινδία», είπε ο απεσταλμένος της Ινδονησίας.

Μιλώντας περαιτέρω για την τελευταία υπουργική συνάντηση της G20 που πραγματοποιήθηκε όπου δεν μπόρεσε να υπάρξει συναίνεση, ο Απεσταλμένος είπε ότι δεν πρέπει να χάσουμε καμία ελπίδα και αισιοδοξία γιατί οι προηγούμενες συναντήσεις δεν μπορούν να καθορίσουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής.

«Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας, εστιάζουμε στην ίδια τη σύνοδο κορυφής. Πιστεύω και στην Ινδία. Άρα, ναι, δεν υπάρχει συναίνεση στις προηγούμενες συναντήσεις μέχρι στιγμής, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε καμία ελπίδα και αισιοδοξία γιατί οι προηγούμενες συναντήσεις δεν μπορούν να καθορίσουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής», είπε ο Απεσταλμένος.

Η πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της G-20 στη Μπανγκαλόρ δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ανακοίνωση. Ως πρόεδρος της συνεδρίασης της G-20, η Ινδία έλαβε την περίληψη της προεδρίας. Ενώ η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της G20 που πραγματοποιήθηκε επίσης τον Μάρτιο δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε ένα κοινό ανακοινωθέν σχετικά με έντονες διαφορές για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας μεταξύ της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύσης από τη μια πλευρά και Ρωσίας-Κίνας από την άλλη.

Η Ινδία ανέλαβε την Προεδρία της G20 για ένα έτος από την 1η Δεκεμβρίου πέρυσι. Η σύνοδος κορυφής των G20 θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί στις 9-10 Σεπτεμβρίου φέτος. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags