Facebook Pixel Η βιομηχανία κινηματογράφου ταξιδεύει στο Κασμίρ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-05-09 12:29:00

Η βιομηχανία κινηματογράφου ταξιδεύει στο Κασμίρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η βιομηχανία κινηματογράφου ταξιδεύει στο Κασμίρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την αναβίωση του κινηματογραφικού τουρισμού στην πολιτεία, το Τζαμού και Κασμίρ στοχεύει να προσελκύσει οίκους παραγωγής και κινηματογραφιστές να γυρίσουν τις ταινίες, τις διαδικτυακές σειρές και τις σειρές τους στην πολιτεία

Σε μοναδικό προορισμό για τη βιομηχανία του κινηματογράφου αναδεικνύεται το Τζαμού και Κασμίρ, καθώς η κυβέρνηση έχει εντοπίσει περίπου 300 ανεξερεύνητους προορισμούς για γυρίσματα ταινιών.

 Η κυβέρνηση της Ένωσης Επικράτειας και το Τμήμα Τουρισμού ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για να προωθήσουν την ομορφιά του Τζαμού και του Κασμίρ, που κάποτε ήταν πρωταρχικός προορισμός για τους κινηματογραφιστές κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Με την αναβίωση του κινηματογραφικού τουρισμού στην πολιτεία, το Τζαμού και Κασμίρ στοχεύει να προσελκύσει οίκους παραγωγής και κινηματογραφιστές να γυρίσουν τις ταινίες, τις διαδικτυακές σειρές και τις σειρές τους στην πολιτεία.

Περισσότερες από 200 ταινίες, διαδικτυακές σειρές και σίριαλ γυρίστηκαν στην περιοχή, κάτι που είναι ένα μεγάλο σημάδι της αναβίωσης του κινηματογραφικού τουρισμού στο Κασμίρ. Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ένα κατάλληλο σύστημα για τη διευκόλυνση των γυρισμάτων ταινιών με την άδεια και τις κανονιστικές απαιτήσεις που γίνονται μέσω ενός κέντρου μιας στάσης. Η κυβέρνηση έχει επίσης αναπτύξει μια διαδικτυακή πύλη για να διευκολύνει τους οίκους παραγωγής για τα γυρίσματά τους στο Τζαμού και Κασμίρ.

«Μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου ήταν πρόσφατα εδώ στο Κασμίρ για μια εβδομάδα και γυρίστηκαν στην κοιλάδα. Προσφέρω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να γυρίσουν τις ταινίες τους εδώ», ανέφερε ο ο Σαΐντ Αμπίντ Ρασί Σαχ, Διοικητικός Γραμματέας του Τμήματος Τουρισμού του Τζαμού και Κασμίρ. «Το αυξανόμενο ζήτημα της κατάχρησης ουσιών επισημαίνεται επίσης στο τρέιλερ της επερχόμενης ταινίας "Welcome to Kashmir". Μιλώντας για αυτό, ο Σαχ είπε, ότι η κατάχρηση ουσιών είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο και στην επίσης. Χρειάζεται μια συλλογική προσέγγιση της κοινωνίας και είναι συλλογική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας θα εργαστεί σκληρά για την εξάλειψη αυτής της απειλής», πρόσθεσε ο Σαχ.

Η ταινία «Welcome to Kashmir» στοχεύει να προωθήσει τον πολιτισμό του Κασμίρ και να προβάλει την ομορφιά και τη θετικότητά του στον κόσμο. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ταρίκ Μπατ, θέλει να ταξιδέψει το κοινό στο Κασμίρ με την πρώτη του ταινία, όπου η ομορφιά της χώρας ξεπερνιέται μόνο από τη ζεστασιά και την ανθεκτικότητα των κατοίκων της. Η ταινία εμβαθύνει σε κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το Κασμίρ, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών, η ασφάλεια των γυναικών, ο εθισμός στα ναρκωτικά και ο ρόλος της αστυνομίας της περιοχής. «Η ταινία είναι ένα μήνυμα ελπίδας, θετικότητας και ενδυνάμωσης για τους κατοίκους του Κασμίρ. Στόχος της είναι να σπάσει τα στερεότυπα, παρουσιάζοντας μια αληθινή και θετική εικόνα για το Κασμίρ, τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό του», είπε ο Μπατ.

Με την επερχόμενη σύνοδο κορυφής των G20 για τον τουρισμό που θα φιλοξενηθεί στο Σριναγκάρ, ο Σαχ είπε ότι παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση του τουρισμού στο Τζαμού και Κασμίρ. «Μπορούμε να προωθήσουμε τον τουρισμό περιπέτειας, τον κινηματογραφικό τουρισμό και να απολαύσουμε τον τουρισμό εκτός από άλλους τομείς», πρόσθεσε ο Σαχ.

Καθώς η κυβέρνηση της Ινδίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προωθήσει τον κινηματογραφικό τουρισμό, η περιοχή είναι έτοιμη να προσελκύσει κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο για να γυρίσουν τις ταινίες, τις διαδικτυακές σειρές και τις σειρές τους στο Τζαμού και Κασμίρ. Με τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της, η περιοχή είναι έτοιμη να γίνει πρωταρχικός προορισμός για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags